Kısırlaştırma Sonrası İçin Giysi Önerileriniz?

elberp
elberp

1070 Puan

1-2 ay içinde kısırlaştıracağım dişi kedimi. Büyük ihtimalle yandan kısa kesim ile yapılacak ameliyat. Yaptırmayı düşündüğüm veteriner ameliyat yandan yapılacağı için 7-10 gün kadar yakalığın zorunlu olduğunu söyledi. Bu yakalık kediyi çok strese sokuyor muhtemelen. Bunun yerine elizabeth yakalıktan farklı olan ince, düz, kısa bir yakalık ya da komple giysi almayı düşünüyorum. Sizce bunlar da yakalıkla aynı işi görür mü? Veterinerle de tekrar konuşacağım ama tecrübeli kişilerin genel görüşünü de merak ettim. Örnek olarak link ve resim:


https://www.petlebi.com/kopek-urunleri/karlie-sisme-kedi-ve-kopek-yakaligi-16x16x6cm-mavi-xs.html?gclid=Cj0KCQjw9b_4BRCMARIsADMUIyosJVaC8M2jVdfjnPg5xdgNQGyYGp6PYw7r_yQlqIgUK9CM1DDnxa4aApEtEALw_wcB


9 CEVAP

lokuum
lokuum

292

Hangi ildesiniz ben dişi kedimin kısırlaştırmasını yaptırdım geçen yıl hiç ne kıyafet ne yakalık takmadı onlaar bişeyle sadece o kısmı sarmıştı zaten :) ankaradaysanız önerebilirim diğer türlü de yine öyle bir veteriner araştırmanızı tavsiye ederim :):):)

Ozge00
Ozge00

131723

Ay bu sicakta kıyafet giydirilmez bence. Yakalikla aynı olur hemen hemen. Ikisi de ayri strese sokar.

PsLuna
PsLuna

10636

Dikişe zarar vermemesi için bi kaç gün o bölgeye ulaşamaması gerek. Arkadaşa katılmıyorum. Her kedinin huyu farklı kimisi yakalık kullanabiliyor benim kedim yakalıkla kendini yerden yere duvardan duvara vuruyor çıkarmak için. Aynı şekilde boyun tasmasından da nefret ediyor ama bandana kullanıyor. Her ürün bu stresi yaratmaz kesinlikle. Ameliyattan önce bi bakın yakalığa tepkisi nasıl. Eğer kendine zarar verecek hareketlere giriyorsa hiç zorlamayın. Sırt uzunluğuna göre ince yazlık bebek zıbını alın giydirin kuyruğu için delik açıp arkasını kesin. Ya da eski bi tayt ya da tşört kesip basit bi kol yeri açıp giderebilirsiniz. Ameliyattan 2 gün sonra falan günde bi kaç saat çıkarırsınız hava alır hemde yaladığı için yarası çabuk iyileşir Dikişi sağlam atılmışsa bi şey olmaz korkmayın

Ozge00
Ozge00

131723

Ben yakaliktan yanayim bu sıcakta veya sadece o bölgeyi kapatacak bir bez parçası da olur. Biz ikisini de kullanmadık. Kedinizde deneyerek görebilirsiniz.

Ozge00
Ozge00

131723

Estetik dikiste ihtiyac olmuyor diye biliyorum

elberp
elberp

1070

Teşekkürler. En uygun çözüm nedir sizce? Yakalık ya da giysiye ihtiyaç olmayan bir operasyon mu araştırayım? Bazı veterinerler sargı, yakalık vs. ihtiyaç olmadığını söylemişlerdi. Bu şekilde operasyon yaptıran oldu mu acaba? Sonrasında bir sıkıntı yaşandı mı dikiş bölgesi korunmadığı için?

elberp
elberp

1070

Teşekkürler.

elberp
elberp

1070

Evet, bazı yerler estetik dikiş kullandıkları için hiçbir korumaya gerek olmadığını söylemişlerdi, sürekli ziyaret ettiğimiz veterinerlik ise yakalık zorunlu dedi. Ufacık şeylerden bile rahatsız olabildikleri için 7-10 gün yakalık takmak, düzgün yatamamaları, düzgün hareket edememeleri falan onlar için çok sıkıntı, stres kaynağı olur gibi. Bakalım, araştırmaya devam ederim. Videolardan falan yakalıklı hallerini görürüm, ona göre karar veririm. Teşekkürler.

elberp
elberp

1070

İstanbul'dayım. Teşekkürler. Tekrar bi veteriner araştırması/seçimi yapıyım :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4218 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR