Köpeğimin Yabancılardan Yemek Yemesini Nasıl Engellerim

Kuarar16
Kuarar16

578 Puan

Köpeğime gelen geçen yemek atıyor ve köpeğim de yiyor sözlü olarak vermemelerini söylesem de anlamıyorlar nasıl bu olayı durdurabilirim?

14 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

köpeği tasmasız bırakmayabilirsin.

Kesten
Kesten

801

Yani durumu daha detaylı anlatırsan çözüm sunmamız kolaylaşır. Nerede veriyorlar? Kim veriyor? Sen yanındayken mi yoksa sen yokken mi? Ne kadar çok şey bilirsek o kadar sağlam bir çözüm üretebiliriz. Teşekkürler şimdiden

zibityus
zibityus

11845

tasmayla gezerken yemek veriyorlarsa insanların yanına gidip onlara köpeği sevdiriyorsun muhtemelen. bu yanlış yapmamalısın çünkü köpeğe aslında saygısızlık yapıyorlar köpeğin gözünde. sana olan güveni düşüyor. insanlarla iletişime girmesin ikiniz takılın. böylece kimse yemek veremez. illa ki iletişime sokucam diyorsan insanları uyarıcaksın bu yaptığınız çok yanlış diceksin.

zibityus
zibityus

11845

digol ün önerdiği çözüm doğru değil. bu durumu olmadan engellemelisiniz.

Kesten
Kesten

801

Köpekler dediğinizi anlamıyor isterseniz afiyet olsun diye bağırın. O olay zinciri yine aynı etkiyi verecek. Köpek arkadaş bunun yanlış olduğunu falan düşünmeyecek. Zaten komşunuz yemek verince yemesinin sebebi yemeğin kokusundan kurtulmak eğer düzenli besliyorsanız. Yememeye şartlayınca o kokuyla başbaşa kafayı sıyırması muhtemel. Ordan kaçıp kurtulmak isteyecek bu sefer. Yani yememesini sağlayacak çok çözüm var. Şartarsınız belki yemez, saldırı içgünüsüne yönlendirirsiniz komşunuz yanaşamaz, komşunuza sert konuşursunuz olayın ciddiyetini anlarsa vermez ama bunların hiçbiri bahçede özgür kendi hareketlerini sensiz başlatan ve kendini yönetici ilan eden köpek arkadaşın mutluluğunu sağlamaz. Ve yönetici sen değilsen de köpek arkadaşın ne yaparsa hakkıdır.

zibityus
zibityus

11845

köpeği tamasız bırakma.

Kuarar16
Kuarar16

578

@zibityus tasma olsa da yemek veriyorlar

Kuarar16
Kuarar16

578

Köpeği şehir içinde evimin yanındaki bahçede bakıyorum ve köpeği az çok tanıyan kişiler ben yokken gelip yemek veriyor bazen de üst kattaki komşum veriyor uyarmama rağmen

Kuarar16
Kuarar16

578

@Kesten bu yazımı sizin için yazdım

Kesten
Kesten

801

Yani köpeğinizi ya eve alın yada çitlerle güvenli bir yaşam alanı oluşturun. Tek çözüm bu. Ha bir de komşularınızı çok sert bir dille uyarın. Merak etmeyin ben köpeğimi besliyorum sizden gelecek yemeğe ihtiyacı yok. Hayvan bu bulduğunu yer. Obez mı edeceksiniz köpeği vs deyin. Ama en kesin çözüm eve almak yada güvenli yaşam alanı. Eve almayacaksanız bir videoyla nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Yada kralailesi Instagram hesabından dm yoluyla sorabilirsiniz sorunuzu. Ama cevap almanız biraz uzun sürebilir.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Köpeğiniz hayırı biliyorsa, şu şekilde yapabilirsiniz. Ben köpeklerime bunu öğretirken önce ben birşey verdim, sonra tanımadıkları biri verdi ve yemeğe çalıştığı zaman hayır dedim. Birkaç defa tekrarladıktan sonra hemen alıştılar. Benim dışımda kimsenin elinden birşey yemezler şuan. Bunu deneyebilirsiniz

Kesten
Kesten

801

Cansu hanımın çözümü köpeğinizi şartlamaktan geçiyor ve bu durum köpeğinizi şu an olduğundan daha çok strese sokacak. Şartlamak hiçbir zaman çözüm değil. Köpeğinizin mutluluğunu düşünüyorsanız bu yollara girmeyin.

Digol
Digol

1556

Biriyle anlaşın o köpeğe yemek versin eliyle siz de hayır diye engelleyin köpeği. Böyle öğretebilirsiniz

Kuarar16
Kuarar16

578

@Kuzucansu44 @Digol sizlerin dediği gibi eğitsem ben yokken başkasından yemek yer mi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1477 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR