Herkes Köpek Bakabilir Mi?

Kesten
Kesten

801 Puan

Soru gayet basit arkidişler. Herkes köpek bakabilir mi? Kimler bakabilir? Kimler bakamaz? Neden? Hayırlı işler...

12 CEVAP

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Benim 3 tane köpeğim var. Herkesin köpek bakabileceğini düşünmüyorum. Öncelikle bahçede bağlanarak bakılanlara karşıyım. Köpek bence evde bakılması gereken bir hayvan. Köpeği bahçeye bağlayıp, yemeğini suyunu verip, 2 kere kafasını okşayanların köpek bakabildiğini düşünmüyorum. Ufak bir köpek alıp sırf hava olsun diye dışarıda elinde gezdiren, pitbull gibi cinsleri aslında aşırı akıllı ve sakin bir köpek olabilecekken saldırganlaştırıp dövüştüren, hevesle alıp canı sıkılınca sokağa salıveren gibi birsürü köpek bakamayan insan örnekleri var. Bunlar gibi kişiler köpek bakamaz. Sorumluluğunu bilen, ona yeterli sevgiyi ve ilgiyi verebilen, maddi manevi sonuna kadar yanında olabilen, onu evladı gibi gören insanlar köpek bakabilir diye düşünüyorum❤️❤️❤️

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Çoğu kisi hayvan bakamiyor.

Billthet12
Billthet12

2634

Köpek kediye göre bakımı Zr bir hayvandır. Kedi gibi kuma tuvaletini yapmaz, geceleri sakin sakin uyumaz , yemeklere bulaşır. Kedinin doğasında yoktur yattığı yere yapmak, yemeklere bulaşmak. Köpekler eğitim ister kedi gibi değildir. Günde bir saatini kediye ayırsan yeterlidir fakat köpeğe yetmez . kedinin kumunu temizle yemeğini ver yarım saatte oyna ondan mutlusu yoktur. Köpeğin mamasını ver suyunu ver dışarı çıkar günde iki uç kez tuvalet için. Akşamları yürüyüşe çıkar eve getir ayakları yıka sil . ve köpeklerden hastalık bulaşma riski daha fazla benim oğlum var mex ikinci köpeğim bu fiks hepsi pireleniyor. Çünkü dışarıyla temas içinde başka köpekleri kokluyor çimlerse yuvarlanıyor ediyor. Hele ki evimiz bahçeli değilse veya bir odanızı ona ayırma gibi bir şansınz yoksa mecbur balkonda duracak o da berbat bir şey sakin yapmayın küçücüm yerlere hapsetmeyin

Whitedog
Whitedog

2551

herkes köpek bakamaz, bahçede, evde fark etmeden sen köpeği bırakıp sabah 9 akşam 9 mesaine gittiğinde köpek bakmış olmazsın. tuvalete balkona vs koyduğun çiş pedlerine köpeğe tuvaletini (zorla) yaptırıp, arada sabah akşam havalı olma maksadıyla boğma/şoklu/dikenli tasmayla dışarı çıkardığında, o köpeğin bir köpek gibi davranmasına izin vermediğinde köpek bakmış olmazsın. köpeğin ihtiyaçlarını karşılayamayacak, ona köpek değil insanmış gibi davranacaksan köpek bakmak senin için doğru bir tercih olmayabilir. (:

Kesten
Kesten

801

O zaman ben de kendi fikrimi yazayım. Sabrı, aklı, vakti ve nakdi olan herkes bakabilir. Köpeği anlayabilecek zekaya sahip, kibirden arınmış kişiler bakmalı. Bu yanlış dediğinde küfür yemiş gibi davranmayacak kişiler bakmalı. Günde 3 sefer tuvalete çıkaracak kişiler, pede yapmaya zorlamayacak kişiler, köpeği bir aksesuar olarak kullanmayacak kişiler bakmalı. İyi niyet ve şefkati mantığının önüne geçip de kaş yaparken göz çıkarmayanlar bakmalı. Köpeğinin mutluluğunu hayatının merkezine karşılık beklemeden koyabilecek kişi bakmalı. Köpek havlar mı havlar. Girer çamurda yuvarlanır. Durdan sustan anlamaz. Kızman bir şey ifade etmez. Ama eğer ki saygılı bir şekilde yaklaşır ve mutluluğunu gözetirsen onun bunlar kendiliğinden çözülür. Sorumluluğu alırsan ondan çok da güzel bakarsın. Sadece köpekle köpek olabilmen gerek. Olabilen herkes bakabilir.

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

Herkes köpek bakamaz. Hatta çoğu insan bakamaz. Kediler tuvaletini kumdan başka yere yapmaz ama köpekler yapar. Ayrıca her gün 2 3 defa dışarı çıkartması var. Kendilerini kediler gibi temizlemiyorlar dışarı çıktıkları için sürekli yıkanmalılar. Ki kışın bu daha zahmetli olur. Kedi gibi sessiz sakin de olmazlar. Bir de havlama mevzusu var. Apartmanda oturuyorsanız şikayet ederler. Ayrıca yerde buldukları çoğu şeyi yiyorlar evde dışarda sürekli gözünüz üstünde olmalı. Yememesi gereken şeyler yiyebilir.

nejadekoldas
nejadekoldas

105457

Herkes yapamaz. En basitinden vereceğim tek örnek Benim bebişe evde tuvalet için alan ayırdık mesela. Eve de aşağıya da tuvaletini yapıyor rahat. Ama sırf kendisi köpeği dışarıya bir sefer çıkartıpta köpek eve çişimi kaçırınca (e bir kere çıkarsa o hayvan!) evde köpeğini istemeyip veren komşumuz oldu. Yani demem o ki köpek bir yönden değil her yönden düşünülüpte karar verilmesi gerekilen bir canlı türü.

hilalgkgl
hilalgkgl

91

Bir canlı sahiplenmek sorumluluk ister... Buna saksıda duran çiçek de dahil. Sevgi, sabır, merhamet... ve daha birçok özelliğin bir arada olduğu insanlar gerçek anlamıyla bir canlıya bakabilir. Evlat edinmekten hiç bir farkı olmadığını, bu nedenle de herkesin yapabileceği bir şey olmadığını düşünüyorum.

SlnCkn
SlnCkn

102645

Bu soru insana göre değişir. Dışarıda bağlı bırakırsan, mamasını ve suyunu bile yenilemeye üşenirsen, gezdirmekten yorulursan hayvanı geç kendine bile bakamazsın. Ama onun için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsan, onu sevip onunla oyunlar oynarsan ve onun için daha çok fazlasını yaparsan tabi ki köpeğe bakabilirsin hatta 1 köpeğe değil 10 köpeğe de bakabilirsin :)

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

Kendimin kedisi kuzenimin köpeği olduğu için ikisini kıyaslayarak konuştum. Gördüklerim ve bildiklerim bunlar.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

evet herkes köpek bakar ama ne derece bakar o ayrı soruyu düzeltelim herkes düzgünce köpek bakamaz kediden çok daha masraflı ve zahmetli bir iş ben bile pek cesaret edemiyorum

zibityus
zibityus

11845

Bu konuda benim fikrim şöyle: KKA akademiden köpek bakabilir sertifikası almayan kimse bakmamlı. Tabi böyle bi sertifika yok, umarım bir gün olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 890 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR