Kedilerinin Tedavi Edilmezse Öleceğini Söylediler. Tahlil Sonuçlarını Gönderiyorum.

nifito
nifito

6774 Puan

Merhabalar;
Kedilerimi sahiplenen aile , kedileri ishal ve kusma şikayetiyle veterinere götürmüşler. Kedilere iğne yapılmış ve tedavi edilmeyecekleri taktirde öleceklerini söylemişler. Resimde gördüğünüz gibi FPV testi yapılmış ve sonucunun POZİTİF (+) olduğu söylenmiş. Bu test nedir? Kedilerine yaptıranlar var mıdır?
Kediler için ölümcül bir hastalıkmış. Benim bildiğim kediler için ölümcül bir hastalık olarak FIV hastalığı mevcut. Yapılan tahlil sonuçlarından kedilerin FIV olabileceği sonucuna nasıl varılmış anlamış değilim. Tahlil sonuçları şu şekilde. Böyle bir durumla karşılayan hayvan severler varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.


5 CEVAP

cartel1129
cartel1129

447

gençlik hastalığı olması lazım FPV'nin yolladığınız aile karma aşılarını yaptırmış mı acaba

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Kan tahlilindeki en üstteki değere bakarsanız eğer en çok 5.5 e düşmesi normal olan değer kedinizde 17 ye düşmüş ki birkaçı daha böyle. Yani bağışıklık sistemi çok kötü bir durumda. Fıv zaten testlerle kesin tanısı konan bir hastalık değildir. Alttaki corono testi de çift çizgi çıkarsa pozitif olur sizinki negatif. Size söyliceğim kedinizde strese bağlı olarak bağışıklık sisteminin çökmüş olduğunu düşünüyorum ben sadece. Çünkü aynı durum başıma geldi. Kedim ölmek üzereydi. 5 gün boyunca serum vitaminler ve iğneler ile bütün değerleri normale döndü. Yalnızca bir değeri hala sınırda bu yüzden hiçbir zaman başka kedilerle bir araya gelmemesi ve strese girmemesi gerekiyor kedimin. Sizinkide tahlilleri benimkinin benzeri. Hastalık tanısı konulmadı anlayacağınız. Yalnızca bütün sisteminin çökmüş olduğu söylendi kedimin ki ben 3 farklı veterinere götürdüm emin oldum bu durumdan. Ayrıca eğer serum ilaç tedavisi yapılmasaydı yani yoğun bakıma alınmasaydı sistemi çökmüş olduğu için ölecekti. Yani gerçekten ciddi bi durum. Tedavi, ağzına şırıngayla zorla mama yedirme ve bolca sevgiyle onu kendine getirdik şükür. Tamamen eski haline döndü ama yanından bir kez bile ayrılmadım bu süreçte. Hatta tam da bayrama denk geldi çok zor günlerdi. Sormak istediğiniz bir şey carsa yardımcı olurum. Çünkü benzer durumlar yaşadım. Kolaylıklar.. geçmiş olsun..

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

iştahları yerindeyse kısa sürede toparlarlar zaten. Bu durumun sebebi her şey olabilir. Tabiki tavuğa hiç alışık değillerse üst üste de yedilerse kusma ve ishal görülebilir.

nifito
nifito

6774

Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için. İnternetten araştırdığım kadarıyla bence FPV yani gençlik hastalığı olduğunu öğrendim. İlk aşılarını yaptırmışlar ve veteriner hekimin yapmış olduğu testin sonucu negatif diye gözüküyor. İkinci çizgiyi silik gördü sanırım.

nifito
nifito

6774

Teşekkür ederim öncelikle. Kedilerin iştahı yerinde bol bol sıvı da tüketiyorlar. Dışkıları çok sıvı ve yeşil renkteymiş fakat dün serum takıldıktan sonra dışkılarının rengi koyulaşmış. Kusmaya başlamadan bir kaç gün önce de sahipleri yavrulara haşlanmış tavuk vermişler 3-4 gün boyunca. Acaba diyorum tavuktan dolayı mı şu an bu durum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1869 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR