Fino Cinsi Köpek Hakkında Bilgi Alabilir Miyim?

Erkek arkadaşım bana rus finosu almış kendisini kıramadım ama ben şimdiye kadar sadece danua ve barınaktan sokak köpeği baktım apartmanda yaşıyorum ve küçük köpek bakımı hakkında pek bi şey bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim apartmanda fino bakabilirmiyim zorlukları nelerdir

5 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Fino diye kırma ve küçük türdeki kopeklere denir. Yani öyle bir ırk aslında yoktur. Küçük kopek bakımında ise özellikle sahiplerinin kopeği tatlı,küçücük diye acıma veya şefkat duygularıyla liderliği sağlayamaması sonucu küçük köpek sendromu denilen bir sorun meydana gelir. Kopek kendinden büyük kopeklere bile liderlik kurmaya çalıştığı için sosyalleşme de sorun yaşar. Yapmanız gereken onu normal bir köpek gibi görüp küçüklüğünü görmeyip ona iyi bir şekilde eğitim vermeniz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu konuda sezar millan ı şiddetle tavsiye ederim. Bakım konusunda ise apartmanda yaşadığınız için bence kafes eğitimi verin/verdirin. Bu şu şekilde işler. Köpek kendi boyutuna uygun bir kafeste sizin kontrolünüzde özellikle siz evde yokken ve yatma saati kalır. Kafesi ceza ve hapsedilme değil kendine ait alanı olarak görür ve benimserse sadece kafesin etrafında olan bitene tepki verir. Tüm gün özellikle siz evde yokken evde salık kalırsa büyük ihtimalle dışardan duyduğu her sese tepki verecek ve komşular şikayet edecektir. Günde en az 3 saat dışarı çıkın. Tuvaletini dışarı alıştırın..Bol bol kopeklerle,insanlarla ve diğer hayvanlarla sosyalleştirin. Umarım her şey iyi olur:)

Çok teşekkür ederim binamızda yaşlı komşularımız çoğunlukta kafes eğitimi gerçekten işime yarıycak

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Rica ederim. Bunun için Kral Köpek Ailesinin Youtube da bir videosu vardı. Yardımı dokunacaktır

aynen orayı gördüm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8971 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR