Yavru Kedim Isırıyor

Marie
Marie

771 Puan

Merhaba,
2 ay 10 günlük dişi yavru kedi sahibiyim. Kedim yemek yediği ve yorulduğu zamanlar hariç bize saldırıyor. İlk defa kedi (yavru kedi) sahiplendiğim için bu hareketlerinin normal mi yoksa fazla mı olduğunu anlayamıyorum.
Bazen az ısırıyor. Bazen ısırmaya başlıyor ve ondan elimizi veya ayağımızı çektiğimizde tekrar saldırıyor ve bunları yaparken kulakları geriye yatık ve gözleri büyümüş oluyor.


Diğer zamanlarda çok tatlı bir kedi.


Sizlerden bir ne yapmam gerektiği hakkında tavsiye istiyorum.


Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

12 CEVAP

Gelyahron
Gelyahron

118178

Öncelikle tüyü kadar ömrü olsun kediciğin, yaptığı şeyler gayet normal, oyun çağında olduğu için onunla daha fazla ilgilenmeniz gerekiyor. Yani el ısırması durumundan şikayetçi iseniz, ısırdığı zaman tepki vermeyin. Bir süre sonra yapmayacaktır. Sizi arkadaş olarak gördüğü için onunla oyun oynayıp yorabilirsiniz

EnesTutuncu
EnesTutuncu

1325

Merhabalar, kedi davranışı uzmanlarının bu konu hakkında ki ortak görüşünü sizlerle paylaşmak isterim, kediniz yavru olduğu için dişleri kaşınıyor ve bu yüzden gördüğü herşeyi ısırabilir, cam bardak, elektrik kabloları, kulaklık kablosu vb. Eğer bunları yaparken vücut dili saldırgan bir hal alıyorsa, elinizi her ısırdığında nazik ve kısık bir sesle " Hayır! " diyerek yanından ayrılın. Bunu her tekrarladığınızda biraz daha farkında olacaktır canınızın yandığını, şuan belki canınız yanmıyor fakat bu durum bir rutin haline gelirse, ilerleyen yaşlarda size çok büyük problem yaratacak bir alışkanlık olacaktır. Benim size tavsiyem, ne yapın ne edin ısırma alışkanlığı oluşmasına müsaade etmeyin. Gerekirse elinize sirke sürün zaman zaman. Elinizi her ısırdığında geri çekilin ve gidin. Hatta bazen küsün. Yavrumuza bol öpücükler, sevgiler.

Yoenna
Yoenna

116

Merhaba patili dostunuz hayırlı olsun ☺️ El ısırmama eğitimini şimdiden vermeniz sizi rahat ettirecektir. Şuan dişleri çıkma aşamasında olduğu için ısırma eğilimi yüksektir. Önemli olan kedinizin elinizi oyuncak olarak algılamaması. Bu ilerde çok problem yaratabilir. Mümkün olduğunca oyuncakla desteklemenizi öneririm. Eğer elinizden vazgeçmiyorsa kararlı ama kızmadan hayır diyerek uyarın ve mümkün olduğunca elinizi sallamadan yapmaya çalışın bunu. ☺️

SlnCkn
SlnCkn

102645

Isırması normal ama siz yine de elinizi ısırmasına pekte alıştırmayın, elinizi ısırdığı zaman oyuncaklarını falan verin ona :)

Marie
Marie

771

Gelyahron , cevabınız için teşekkür ederim. Tavsiyenizi uygulayacağım

Marie
Marie

771

EnesTutuncu, cevabınız için teşekkür ederim.

Gulsahka
Gulsahka

11344

saldırmıyor aslında henüz küçük olduğu için oyun oynuyor sizinle. siz de elinizi birden çektiğiniz için yakalamaya çalışıyor büyük ihtimalle. onu oynatıp yoracak oyuncaklar alabilirsiniz.

Blychee
Blychee

1453

Dişleri kasindigi için ısırması çok normal, sizi ısırdığı zamanlar sürekli isirabilecegi bişey şunun ona onu isirsin. Bide elinizi ayağınızi oyuncak gibi kedinin ağzına patisine doğru kullanmayın, öyle yaparsanız doğal olarak elinizi oyuncak olarak görüp ısırır, elinizi sadece sevmek için kullanın, oynamak için elinizde mutlaka oyuncak olsun, bunlar yeterli olur diye düşünüyorum bunun dışında küçük kedinin ısırması çok doğal bişey yetişkin kedinin isirmssi biraz daha sorun olur

Fatmakvk
Fatmakvk

256

Benim kedim de yavru ve sürekli ayaklarımızı ellerimizi ısırıyor???? ben hayır deyip olta oyuncagıyla oynatıyorum dikkati dağılsın diye canı sıkıldığı zaman oyun için ısırıyor sabahları da biraz onu yormak sizi de rahat ettirir yorulunca uyuyor benm ki

Marie
Marie

771

Gulsahka, teşekkür ederim

Marie
Marie

771

Cevaplarınız için teşekür ederim.

Gayet normal ısırmasa sorun olurdu... Yukarıdaki arkadaşlar sirke falan deneyin demiş ama tavsiye etmem çünkü bu ısırma oyunun tuzu biberi :)
Büyüdükçe ısırması azalır en sonunda sizle oynasın diye siz ısırabilirsiniz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 730 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR