Dış Parazit İçin Ne Kullanmalıyım?

Hbbilda
Hbbilda

810 Puan

İki tane kedim var ve bu aralar çok kaşınmaya başladıklarını farkettim, en son 2 ayı aşkın bir süre önce dış parazit yaptırmıştım, bildiğim kadarıyla biz de evde dış parazit yapabiliyoruz? Bunun için ne önerirsiniz bilginiz var mı?

6 CEVAP

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Kaç aylıklar ? 5 aylık kadar varsalar eğer veterinerlerde satılan ense damlalarını satın alıp damlatabilirsiniz ama benim kedim 4 aylıktan sonra dış parazit olarak iğne yapılmaya başlandı çünkü daha etkiliymiş. Damlalar daha küçükler için. Siz bi kontrol edin tüylerini eğer pirelenme vs. varsa şuanda da iğne yaptrmaya durumunuz yoksa yavrulara kullanılan spreyden alabilirsiniz yani tabi acil uygulama gerekiyorsa. Vücuduna sıkıp 10 dakika sonra tarıyosunuz bir şey varsa ölüp dökülüyor. Tabi bunun fiyatı hakkında bilgim yok belki aşıyla aynı fiyatlar da olabilir.

Badems
Badems

12123

Kullanabilirsiniz damlayı. Ben dışarı çıkartmıyorum fakat parazit ayakkabı, kıyafet yoluyla da gelebilen bir şey olduğu için düzenli uyguluyorum. İster veterinerden alıp siz yapın, ister veterinere yaptırın. Bizimkisinin veteriner fobisi olduğu için ben gittiğimde topluca alıp evde uyguluyorum. Ense tüylerini iyice aralayıp derisine temas edecek şekilde damlanın tamamını boşaltın.

Badems
Badems

12123

1.5 ayda bir yapılan dış parazit damlası. Yaz aylarında ayda bir.

Hbbilda
Hbbilda

810

Şuan tüylerinde pire vs herhangi bir şeye rastlamadım, ama dış parazit yapılalı baya olduğu için tedbir amaçlı bi ürün kullanmak istiyorum, 3.5 aylıklar en fazla kızlarım

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Arkadaşların dediklerine katılıyorum ve konuyla alakası yok ama pire görmüyorsanız ya da yavrusunu yinede normalden çok kaşınıyorsa alerji de olabilir veterinere gittiğinizde sorarsınız aklınızda bulunsun

Hbbilda
Hbbilda

810

Çok teşekkür ediyorum dediklerinizi uygulayacağım :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1099 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR