Kedimin Üzerinde Yürüyen Böcek

beyzancekic
beyzancekic

666 Puan

Merhaba arkadaşlar
Bundan yaklaşık 2 hafta önce aynı böceği kedimin üzerinde görmüştüm ince uzun siyah bir böcekti. Derisine yapışık bir şekilde yürüyordu. Bazen anlık havalanıp geri iniyordu ama çoğunlukla yürüyordu o yüzden pire olduğuna emin olamadım. Yakalayıp öldürmüştüm. Bugün yine gördüm ve baya ugrasmamiza rağmen kedim de rahat durmadığı için yakalayamadık. Dış parazit 1 Temmuzda yapıldı. Sizce ne olabilir ben emin olamadım ve endişelendim.
Teşekkürler

5 CEVAP

Merzela
Merzela

12443

Evet 2 gün öncede bende kedimin üstünde gördüm. Hayvan biti o dün dış parazit yaptırdım. Kedim yakınlarda dış parazit olmasına rağmen. Arkadaşlar kedinizi dışarı cıkartmayı ne kadar dış parazit olsada bit pire gelir. Dış parazit o anki parazitler için etkilidir sadece. Ve ben hiç dışarı çıkarmadığı halde böyle bişeye karşılaştım fakat dışarıdada cok kedim var onlara mama vs götürdüğümde sevdiğimde hatta bulundukları ortamdan geçtiğimde paçalarıma kıyafetim le evime pire bir yumurtalarını götürdüğümüz söyledi bizde yaşayamıyorlar fakat hayvan vucudumu buldukları an yaşayıp ürüyorlar. Kendi kendime kedimi pirelendirdim acıkçası dikkatli olun sizde dış parazit yaptırıp evin her köşesini silip süpürün. Yumurtalar heryerde.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Bu böcek arka tarafına doğru inceliyor mu? Tahmin ettiğim bocekse Timsah gibi oluyor arkası ince siyah parlak ve zıplıyor. Böyle birşey mi?

beyzancekic
beyzancekic

666

Valla ben de bugün veterinere götürdüm hemen dış parazit yaptırdım. Çok dikkat ediyorum normalde ama işte böyle görünce insanın keyfi kaçıyor. Meğerse dün apartman bodrum katını bit pire basmış. Biz de ayakkabıyla eve getirdik diye düşündük. Ev kedisi dışarı çıkartmıyoruz da. Umarım hiçbirimiz büyük bir problem yaşamayız

beyzancekic
beyzancekic

666

Gelyahron,
Sizin dediğiniz gibi tam bilmiyorum ama siyah ince elips seklinde uzundu. Tüylerin dibinde geziniyor bazen uzerine çıkıyor ve yakalamaya çalışınca ya yürüyerek kaçıyor ya da zıplama gibi bir şey yapıyordu.

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

1 hafta önce başıma gelen hadise apartmanın aşağısında kömürlükte yani baktığım yavru ve annelerinden mia hanıma pire getirdim tam 1 haftadır uğraşıyoruz dün evi ilaçladık yoksa kurtulamıyoruz yumurtalar her yerde size tavsiyem evi ilaçlamanız zaten dış parazit yaptırmışmışsınız şu aşamada hergün temizlik kedinizi bol bol tarayın evi havalandırın güneş ışığını ve temizliği sevmez bu meret ama en iyi çözümü evi ilaçlamaktır çıkış noktasını temizlemezseniz pire bitmiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 15437 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR