Koluma Kedi Saldırdı

KomurveMia
KomurveMia

4711 Puan

Ağız içinde viral enfeksiyon, vücudunda mantar olan ve sürekli öksüren bir kedimiz vardi sokakta bakiyorduk. Kan testlerinde tüm hastaliklar (fip, gençlik vs.) Negatif çıktı. 4 temmuz tarihinde tedaviye başladık 20 günlük antibiyotik ve mantar tedavisi yaptım. İşyerinde bir odada bakıyordum. İyileşti. Sokağa salmadan önce yikayayim öyle salayim dedim çünkü çene altinda pislik yüzünden akne vardi. Ayrıca agiz salyalari ve sumukleri uzerine aktığı için çok ağır ve pis kokusu vardi. Tertemiz yikayip öyle salayim dogal ortamina dedim. Dün yikarken bir sıkıntı çıkarmadı duruladim tam banyodan cikariyorken koluma atladi ve dislemeye tirnaklarini gecirmeye basladi. Resimlerde gördüğünüz gibi kolum baya kötü oldu hemen kuduz ve tetanoz aşısı yaptirdim kendime. Kediyide veterinere götürdüm. Herhangi bir hastaligi cikmadii agzindaki enfeksiyonda kurumus. Ama kolumdaki yaralar çok ağrıyor endiseliyim. Acaba kedideki hastalik bana gecermi ilk defa boyle bisey yaşıyorum bilgisi olan arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum.


6 CEVAP

Merzela
Merzela

12443

Ovv fena saldırmıs. Sorun olmaz merak etmeyin zaten sağlık kuruluşuna gittiğinizde kedi saldırısıyla alakalı aşılarını yapmıslar. Başka birşey olsa onuda yaparlardı. Ama ezzane ye gidip yaralarımızı mikrop kapmaması için krem vs alabilirsiniz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133325

Geçmiş olsun, size bir hastalık geçmez merak etmeyin. Şu an şişlik ve ağrı normal, buz koyun ve fucidin krem sürün. Daha kötüsü başıma geldi bir haftada şişi inmişti benim sizin belki daha kısa sürede iner.

Zeynepulku
Zeynepulku

122981

Zannetmiyorum birşey olacağını. Eğer 3-4 güne gecmezse tekrar hastaneye gidin kan testi vs yaparlar

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Merak etmeyin gerekli aşıları yaptırmışsınız. Benim kedimde 2-3 kez ısırdı beni böyle hatta dişlediği yerler baya baya morardı ve dediğiniz gibi 2-3 gün acısını çektim. Ağrı kesici etkili krem sürün acısını alıyor

FridaDora
FridaDora

4279

Her ihtimale karşı evdekilerle aynı eşyaları kullanmayın ve kullandıklarını kaynatıp yıkayın. At eşinizi, vücudunuzu sık sık bakıp, herhangi bir farklılık - reaksiyon var mı diye kontrol edin bir süre. Umarım hiçbir şey yoktur. Çok geçmiş olsun. Eczaneden Tentirdiyot tarzı temizleyici krem ve sıvılardan almanız iyi olur.

KomurveMia
KomurveMia

4711

Kan testi hiç aklima gelmedi. Tamam bir kac gun daha boyle agrili devam ederse yaptiracagim. Ayrica cokta şişti fotolarda belli olmuyor ama baya sislik var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 428 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR