Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
fabyanenst sordu.
mlatte cevap verdi.
Merhaba kedim Aliço 1 Haziran da kolu kırıldığı için ameliyat oldu. Kontrole götürdüğümüzde veteriner takılan plağın yerinden çıktığını kolunun durumunun çok kötü olduğunu kendisinin birşey yapamayacağını söyledi. Kaç yere , fakültelere sordum herkes amputelik kadar kötü olduğunu söyledi. En son Samsun'da bir klinikte ameliyat oldu. Kalçasından kemik nakledip pin taktılar. 1 ay hastanede yattı. Geçen hafta eve getirdim. Alırken veterinere sordum kullanması gereken bir gıda var mı diye yok dedi. Fakat çok hareketli bir kedi. Oyunlar oynuyor , zıplıyor , atlıyor... Tabi kolu hala sakat bu arada. İyileşme sürecini hızlandırmak istiyorum. Bilgisi olan biri bana kırık kolu için ek gıda ya da ilaç önerebilir mi?
bilgim yok ama hangi kliniğe girtiniz samsunda
Akademi
orası cidden çok iyi ve dikkat edevek bir şey yok dediyseler haklılardır gimcatin multivitaminleri var onu kullanabilirsiniz
Kemik güçlenmesi için kuzu kemik iliği (paça), kuzu boynu kemiğini kaynatıp suyunu içerler eskiler. Ama hayvanda nedir etkisi bilemedim. Bunlarda etobur sonuçta veterinere danışın isterseniz. Büyük Marketlerde hazır organik kemik iliği de satılıyor. Kavanozda jöle kıvamında.
Kemik suyunun etkisi tartışılır birşey. Daha doğrusu sanıldığı kadar etkili değil. Neyse sonuç olarak ben daha efektif birşey istiyorum. Kalsiyum tabletleri mi almam lazım ya da eklem güçlendiriciler var o mu etkili olur. Bir bilen cevap yazarsa mutlu olurum...
Bu arada Giresun'da olanlar vetlife den uzak dursun. Tamamen paraya odaklı bir yer. Sokak hayvanı olduğunu bilmesine rağmen 1000 ile 1500 arası tutar deyip üstüne ameliyat sonrası 1600 istedi. Ve bu fiyata röntgen dahil değil. Röntgensiz nasıl ameliyat yapacaksa. Ayrıca vurduğu ağrı kesici için de ayrı para aldı. Ameliyat sonrası hiç ilgilenmedi. Röntgeni gören veteriner hekimler yanlış operasyon geçirdiğini söyledi.
Merhaba çok geçmiş olsun. İlikli kemik alıp onu pirinç ve patatesle karıştırıp haşladıktan sonra çatalla ezip yaş mana niyetine verebilirsiniz. Ayrıca hafta 1-2 kez az haşlanmış yumurta yedirebilirsiniz. Tabii ki bunu 6. ayını doldurmuş kediler için söylüyorum.
Teşekkür ederim cevabınız için. Fakat ilik sanıldığı kadar etkili değil. İliğin içinde kolajenler var. Bu kolajenlerin vücuda geçebilmesi için önce sindirilmesi gerekir. Sindirildikten sonra bunlar sadece aminoasit. Yani aminoasit çeşitleri bakımından zengin beslenme ile aynı şey. Acana diye aminoasit oranı yüksek bir mama aldım zaten. Ben kemik oluşumunu hızlandıran bir şey var mı onu merak ediyorum.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.