Kedi Almak İstiyorum Almadan Önce Neleri Bilemem Gerek

Senauznn
Senauznn

493 Puan

Kedi sahipleneceğim kedileri çok seviyorum ama bundan önce onların bakımı yemeği ve onlarla ilgili bilgi almak istiyorum

1 CEVAP

Öncelikle sadece evde mi yaşayacak yoksa bahçe ve sokağa çıkmasına izin verecek misiniz?
Sadece evde yaşayacaksa bol oyuncak veya başka bir kedi veya köpek arkadaş lazım ve mutlaka kısırlaştırmanız lazım.
Evden çıkmasına izin verecekseniz ve kısırlaştırmayacakanız arada 2-3 gün belki 1 hafta kaybolmasını göze alacaksınız kendinizi hazırlayacaksınız. Gerektiğinde başka kedilerden dayak yiyeceğini gerektiğinde dayak atacağını kabulleneceksiniz. Bunun haricinde dışarı çıkmayacaksa bakım olarak sadece tüylerini arada bir tararsanız yeter ki dökülmesin etrafa. Dışarı çıkarsa parazit damlaları iç parazit kuduz vs aşılara dikkat etmek lazım.
Yemek işine gelince yavruyken ilk aylar önemli bütçe varsa devam sütü tarzı şeyler var. Bütçe yoksa sadece yavru kedi kuru maması alın yeter. İlk aylar mama kabını asla boş bırakmayın büyüyene kadar her acıktığında mamaya erişsin.
Büyüyünce yine kuru mamaya devam edebilirsiniz veya daha doğal istiyorsanız kasaplardan bütçeye göre ya bedava artık parçaları ya da parayla direk löp etleri alıp kaynatıp yedirebilirsiniz. Evde yaş kedi maması yapma tarifleri var ciğeri az miktar makarna ve taze sebzelerle falan karıştırıp haşlayıp veriyorlar falan ama zahmetli.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 269 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.355 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR