Kedim Balkondan Düştü

dsprtte
dsprtte

717 Puan

Arkadaşlar iyi akşamlar kedim 5 aylık. Sürekli dışarı çıkma, balkondan atlamaya çalışma ya da sürekli dışarı izleme gibi davranışları vardı. B, yara çok, fazla. Dışarıdaki sesler onun çok, ilgisini çekiyor. Evimiz 2.katta ön taraf bahçeli. Mutfak balkonunda cam balkon, var sürekli oturup izliyor etrafı ama çağırınca geliyordu. Sineklik yaptıralım diye düşünürken bugün alt komşu, düştü diye getirdi. Toprak tarzı şeyler yoktu üzerinde yeşil kısma atlamış sanırım. Normal geliyor bir şeyi yok şuan uyuyor. Her zamanki gibi davranıyor. Tehlikesi var mıdır? Ya da dışarı çıkarmam gerekiyor mu? Ne yapmam lazım?


13 CEVAP

cckzk
cckzk

5605

Bu sefer ucuz atlatmış olması, tekrar ucuz atlatacağı anlamına gelmez. Kontrollü kendiniz çıkarabilirsiniz. Ya da hiç çıkarmamayı seçeceksiniz. Şu an iyi görünüyor olsa da, iç kanama gibi birçok etkisi de olabilir. Sadece sinekliği yırtıp açabilir kediler. Daha sağlam yöntemler var, googleye kedi filesi yazarak birçok sonuca ulaşabilirsiniz. İnşallah kedinizin başına daha ciddi şeyler gelmeden önlem alırsınız.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

İç kanama belirtisi gösterse bile o noktadan sonra tedavi zor olur o yüzden belirti göstermese bile iç kanama için iğne yaptırın ilk 48-72 saat önemli

Merve203
Merve203

2589

Kakasini kontrol edin. Kan var mi yok mu bakin. Eger kan gorurseniz ic kanamasi var demektir, veterinere götürürsünüz.Takipte kalin

suleren
suleren

13520

Yeterince önlem almış olsaydınız kediniz düşmezdi kusuruma bakmayın ama. Herkes iyi niyetle yazmış, sert bir üslup yok.
Kedinizi dışarı çıkarmayı düşünmekten çok veterinere gitmeyi düşünün, hiç belirti vermeyebiliyorlar çünkü. Geçmiş olsun.

dsprtte
dsprtte

717

Zaten yeterince önlem alıyorum. File gibi şeyleri de biliyorum yeterince araştırdım. Sineklik sürgülü kapı sinekliği, tül olanlardan değil. Buraya danışmak için yazıyorum gelip sorgulayın veya iğneleyici laflar edin diye değil.

Ozge00
Ozge00

131723

Damağına bakın yarilma var mi diye. çişini (idrar) kontrol edin yapacak mi diye, kakasini da ayni sekilde. Karnina da sık sık kontrol edin herhangi bir sislik var mi diye. Vücudunun herhangi bir yerinde Morarma, kızarma tarzı bir şey var mi onu da kontrol edin suan olmasa bile zaman ilerleyince çıkabilir gözlemleyin. Ilk 24 saat önemli sayılıyormus.

Ozge00
Ozge00

131723

Ic kanama bazi durumlarda anlaşılamiyormus ne yazık ki sizin farketmeniz olanaksız olur bu durumda. Kulak,burun, kaka, agizdan kan gelmesi belirtidir ama iceriden sinsice ilerlediği durumlar da varmış. O yüzden yarina ilk iş veterinere götürmeeniz iyi olabilir.

fredda
fredda

4441

çok geçmiş olsun. bizimki de akordiyon sinekliği yırttı geçen gün, odamda yatarken pişiyorum kapalı tuttuğum için. büyüdükçe dışarıya olan ilgileri artıyor doğal olarak. en azından kırık çıkık bir şey olmamış ama iç kanaması olabilir. gözlemlemeye devam edin. yarın bir veterinere gösterirsiniz.

ayays
ayays

1031

Buradan yapabileceğiniz şeyler en fazla kırık var mı, diski da kan var mı gibi şeyler olur


Ic kanama iğnesi yapılır yüksekten düşen ya da kaza geçiren kedilere koruma amaçlı
Veteriner şart önlem amacli

dsprtte
dsprtte

717

Evet bir tek siz biliyorsunuz önlem almayı iyi bakmayı. Tüm evde tül sineklik vardı. Değiştirmek için çıkarıldı. File mi çelik sineklik tarzı mı olsun diye. Olay şokuyla yazmışım bilgi almaya çalışmışım. Siz çok iyi önlem alın başınıza gelmesin :)

Ozge00
Ozge00

131723

Açık veteriner var mi şuan orada?

Merve203
Merve203

2589

Kakasini kontrol edin. Kan var mi yok mu bakin. Eger kan gorurseniz ic kanamasi var demektir, veterinere götürürsünüz.Takipte kalin

dsprtte
dsprtte

717

Hayır yok, küçük şehirde yaşıyorum fazla veteriner şansım da yok olanlarda kapalı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 924 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR