Kedimin Mama Ölçüsü Ve Maması

denizbaliik
denizbaliik

4204 Puan

Merhabalar öncelikle, kedim 5,5-6 aylık civarı 4 aydır bende ve geldiğinden beri mamasını ölçülü bir şekilde vermiyorum. Mesela mama kabına biraz koyuyorum maması azaldıkça üstüne ilave ediyorum. Mama kabında hiç bitmesine izin vermiyorum yani. Kilosu 2.700 gr. Veteriner kilosu iyi dedi. Sizce ölçülü bir şekilde öğün öğün mü vermeliyim? Yoksa şuan ne kilo konusunda ne de herhangi bir olumsuzluk durumu yok. Bir de royal canin mother and babycat kullanıyorduk kitten a geçiş yapmalımıyız? İshal durumu söz konusu olmaması açısından mamada değiştirmek istemiyorum ama kitten a geçmelimiyiz?

14 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

12 aylığa kadar mama kabı sürekli dolu olsun, yavru kediler az ve sık yer.


Babycat modeli 1-4 aylık kediler için üretilmiştir. Besleyicilik olarak bir süre sonra yetersiz gelecektir bu yüzden değiştirin ve kitten modeline geçin -ayrıca Royal Canın yerine başka markaya geçmeniz daha iyi olabilir.-

Bikedi
Bikedi

13753

Proplandan sonra ND ye alistirarak gecis yapmayi dusunuyorum ben de. Kedim proplani gerektigi kadar yemiyor. Mecburiyetten yiyor gibi. Dogru mamayi bulana kadar denemek lazim. Her mama her kedide ayni etkiyi gostermiyor

kubraturan
kubraturan

1045

Merhaba. Benim kedim de 5 aylık. Veterinerimiz mama kabında yarım çay bardağı bulundurmamızı ve bittikçe koymamız gerektiğini söyledi. Fazla mama konulduğunda beklerken aroması kayboluyormuş. Kedinin de yeme isteği azalıyormuş. Bu nedenle az koyup bittikçe sık aık doldurulmalı. Bu arada N&D ye geçerseniz sizin için daha iyi olur. Birden geçiş yapmayın mamaya. Miktar arttırarak geçin.

denizbaliik
denizbaliik

4204

Çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. Neden başka markaya geçmem gerek peki?

buseekucukgol
buseekucukgol

2087

mama değişiminde karıştırarak geçerseniz ishal sorunu yaşamazsınız. ilk üç gün eski maması daha çoğunluk dört gün yeni maması çoğunluk olarak

buseekucukgol
buseekucukgol

2087

bu arada benimki de yeni 5 aylık olacak 2,600 gr. bi ara ölçerek verdim mamasında yazan kadar sabah öğle akşam döküyordum kabına fakat fark ettim ki hepsini yiyemiyor bazı günler. mesela hava sıcaksa o gün az yiyor hareket de pek etmiyor yatıyor. o yüzden ölçülü koymuyorum artık.

Bikedi
Bikedi

13753

Royal canin i 1.5 ay kullandim. Agir bir kokusu vardi. Tuy de dokmeye basladi. Veteriner proplan a gecin dedi. Proplanin kokusu daha hafif. Tuy dokumu de azaldi. Tabi eski mamasini daha severek yiyordu ama...ND markasi da iyi diye biliyorum.

Milovat
Milovat

13131

Royal canin ve proplandan nd çok daha iyi. Protein açısından da çok zengin bir mama ben bu zamana kadar kedim nd yemiyor diyen çok az kişi gördüm. Ben de unique, royal canın ve problan kullandım vet tavsiyesi ile ama içerik okumayı öğrenince ve başka hayvanları mama üretiminde test için kullandıklarını okuyunca vazgeçtim şu an nd'ye geçeceğiz size de önerim nd kullanmaniz yönünde olur.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Acana, Orijen, ND, Fitmin, İnstinct, Bozita size önereceğim üst düzey mamalardır.

denizbaliik
denizbaliik

4204

Ozaman dediklerinize göre şuanki maması 1 kilo civarı kaldı, onun bitmesine yakın ND tavuklu ve narlı yavru kedi mamasından deneyeceğiz. Çok teşekkürler:)

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Royal Canın içerigindeki bazı maddelerden dolayı kedileri kendine daha fazla çekiyor. ND ise taze et kullandığı için ağır bir kokuya sahip. Kediniz ilk etapta yemeyebilir. Bu yüzden kademeli olarak geçiş yapın.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Royal Canın içerik bakımından iyi bir mama değil.

denizbaliik
denizbaliik

4204

Mama olarak ne önerirsiniz peki fiyatı önemli değil?

denizbaliik
denizbaliik

4204

İçerik olarak proplan mı daha iyidir royal canin mi veya başka bir herhangi marka kararsızım pek içeriklerindende anlamıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 715 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR