2. Kedi

Tengu
Tengu

14308 Puan

ilk kedimi sahipleneli 2 ay oldu. babamın arkadaşının çocukları kediden sıkılıp köpek istemişti adam da babama benim kedi fanatiği olduğumu bildiği için size vereyim mi diye sormuştu babam da yıllardır kedi diye ağladığım için kabul edip eve getirmişti. ilk hafta annem çok karşıydı babam da karşıydı ama sonuçta arkadaşından biz bakarız diye aldığı için sokağa bırakma, geri verme gibi şeyler olmadı (kedi alırsam evdeikler bırakır diye korkuğum için yıllardır kedi almamıştım).
şimdi arkadaşımın bahçesinde bir kedi doğurmuş yavruları sahiplendiriyormuş. aileme kabul etmezler zatan diyerek fotoğrafını gösterdim çok güzel keşke eve alsak dedim ve tamam alalım dediler. ilk dalga geçtiklerini düşünsem de benim oğlan annemle babamı kedi fanatiği yapmış:))) belki 2. kedi kucağımzda uyur bi bakalım dediler:')))) çok mutlu oldum ama bemin oğlan yan dairedeki komşunun köpeğine bile tıslıyor bu yavrucağı getirsem nasıl anlaşırlar bilemedim. hayvanlarla arası iyi olmayan kedinin yanına 2. kedi getiren var mı daha önce?


11 CEVAP

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

ayrı tutmayın hiç işe yaramıyor tırnaklarını kesin bırakın kavga etsinler çok can yakmadıkları sürece ellemeyin
köpeğe tıslaması doğal ama gelen kedinin kız olamsı lazım iki erkeği alıştırmak çok zor

iidyl
iidyl

116641

konuyla ilgili ne yazık ki tecrübem yok ama üstte kalsın diye bi şeyler yazayım dedim :’)


keşke ben de benimkileri 2. kedi için ikna edebilsem, çok şanslısınız gerçekten


iki yavrunuzun da tüyü kadar ömrü olur umarım

nilayy24
nilayy24

13086

Yeni gelen kediyi taşıma çantası içinde tutup diğerinin etrafında gezinmesine izin verin diyorlar birbirlerinin kokularına alışmaları için, ikisine de aynı anda yaş mama ödül çubuğu gibi şeyler verirseniz kıskançlık durumu da olmazmış :) çok şanslısınız gerçekten ömürleri uzun olsun

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Evet büyük kedimin hayvanlarla arası hiç iyi değil yanına ikinciyi getirdim iki ay sürdü alışmaları ama alıştılar. Sabırlı olursanız alışmayacak kedi yoktur. İlk kediniz yavruysa bizimkinden daha kısa sürede alışırlar muhtemelen.

hilaltrfllu
hilaltrfllu

689

İlk olarak farklı odalarda farklı kum kaplarını kullandırtın. Büyük kediyi sevdikten sonra küçük kediyi sevin ki kokusu geçsin kabullenmesi daha kolay olacaktır. Büyük kıskanıp mama yemezse yaş mama verin onun 2.plana atılmadığını hissettirin.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

ilk kediniz kısır değilse kısırlaştırın kısır olmayan erkek kedilerde bölgecilik duygusu daha ağır

ayays
ayays

1031

Ben hemen cevap vereyim. Çünkü ikinci kediyi alırken öyle çok tecrübe aramıştım ki... Korkmuştum.


Öncelikle en önemli cevabı vereyim ki inanın alışıyorlar. Öyle de böyle de. Sadece bir konuda naçizane tavsiye vereyim farklı cinsiyette olsunlar. İki erkek hem daha zor oluyor alışması hem bölge kavgası oluyor. İstisna harici tabiki.


Ben kızımı aldığımda oğlum büyüktü, kisirdi. Doğal olarak isim daha zordu. Kızım da 1 aylikti geldiği zaman. İki gün tisladi, bağırdı, üçüncü gün yan yana uyudular. Şimdi çok düşkünler.


Ben oda ya da kum kabı ayırmadim. Direkt aynı ortama bıraktım. Ama geceleri ayırdım alışana kadar. Gündüz de gözümün önünde tuttum. Sert darbeye girerlerse diye ama öyle bir şey olmadı. Yeni gelen kedi küçük olunca süreç daha kolay yani...


O tisslamalar korkuttu beni. Olmayacak sandım. Ama oluyor. Çokta kolay oluyor. Merak etmeyin :)

Tengu
Tengu

14308

@bbeyzvv gelecek kedi de erkek kavgasız çözülürse çok daha iyi olur ama bakalım ilk ayrı odalarda koku alıştırması yapıp öyle aynı odaya koyarım

Tengu
Tengu

14308

ilk kedim 1 yaş 2 aylık gelecek yavru da 2 aylık

Tengu
Tengu

14308

cevap veren herkese çok teşekkür ederim:'))))

Merbu
Merbu

675

Eve 2. Kediyi almadım ama bir hafta kadar kuzenimin kedisine baktım mecburen fakat beleş Farklı cinsiyet olduklarımdan bilmiyorum ama hiç anlaşamadılar sürekli kavga ve tıslama yaşadık ayrı odalarda tutmama rağmen değişmedi ve 4. Gün benım Kedim sürekli olarak miyavlamyaa bizden kaçmaya başladı vet abimize durumu anlattığımda strese girdiğini söyledi acil ayırmamamı stresin hastalık yapabileceğini belirtince diğer kuzenime gönderdim maalesef umar8m sizinkiler anlaşırlar bizde geçici olmasına rağmen zor bir dönemdi :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 626 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR