Kedim Dışarıda Geziyor Tasma?

alanuracar
alanuracar

1157 Puan

Kedim evin içinde durmuyor bahçenin kapısını açık gördüğü anda çıkıyor ve 1,2 saate dönüyor. Kedimi çalmalarındandan çok korkuyorum evde tutamıyoruz bi şekilde dışarı çıkıyor. Kaybolur ya da çalınmaya kalkışılırsa içine yazı yazılabilen tasmalardan almak istiyorum ama kediler için tasma uygun mu?

10 CEVAP

TarcinBey
TarcinBey

13649

Dışardan söylemesi kolay gibi geliyor bilmeyene ama dışarı çıkan kediyi evde zapt etmek çok zor. Fakat lütfen dışarı çıkmasını engelleyin. Çalınabilir, kaybolabilir, dayak yiyebilir, başka hayvanlarla kavga edebilir. Çalınırsa içine yazdığınız tasma bir fayda etmez. Ayrıca tasma dışarda ayrı risk. Takılabilir başka kediyle kavga ederse bogulabilir. Kendi kedimi dışarı çıkma huyundan dolayı kaybettim. Dikkatli olun, uzun ömrü olsun????????

derya1616
derya1616

2557

arkadaslarin yazdigi risklere bende katiliyorum.sineklik taktirsaniz da olabilir.hem hava alir hemde cikamaz

Ozge00
Ozge00

131723

Çip takin. Ama bence en iyisi çıkarmamak veya bahçeye bir şekilde önlem almak çıkmaması icin. Cins kedi görünce almak isteyen çıkar elbet veya kaybolmus diye biri evine alip sahibini arar.

AnneRoss
AnneRoss

12395

Eğer profilinizdeki kediyse gerçekten çok güzel ve dikkat çekici bi kedi. Kendi kedimi de gözlerine vurulup sahiplenmiştim (her türlü sahiplenirdim gerçi :D) Bu kadar dikkat çekici bi kediyi boş bırakmayabilirler, alışkanlıklarına çok bağlı hayvanlar değiştirmek çok zor ama onun iyiliği için eve alıştırmayı deneyin lütfen, sonra üzülürsünüz ona da yazık olur :( Sadece çalınma değil, kaybolabilir, evini bulamayabilir, diğer hayvanlar dövebilir, başka hayvanlardan hastalık kapabilir, araba çarpabilir... Felaket tellalı gibi oldum üzmek istemem siz de haklısınız ama deneyin bence. Zaten tasmaları da pek sevmiyo kediler, tek başlarınayken tasma da tehlikeli olabilir.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Bence kediyi gezmesi için salmak doğru değil. Bir kere nereye girdiği belli değil, diğer kedilerden veya hayvanlardan hastalık kapabilir ve dediğiniz gibi çalınabilir. Benim kedilerim de dışarıyı çok seviyor ben göğüs tasması ile dolaştırıyorum.Sizde tasma yardımı ile gezdirebilirsiniz

ayays
ayays

1031

Dışarıya alışmış kediyi evde tutmak zor, evet.
Ama yine de tasma size çok yardımcı olmaz diye düşünüyorum , Allah uzun ömür versin gerçekten çok güzel bir çocuk. Benim besleme yerlerime bazen scottish falan geliyor , hemen alıyorum sahibi bulmak için ilan açmak için çünkü fırsatçı tetikte çok fazla. Daha iki gün evvel bir kaçağı yuvasına verdik:) ama herkes öyle değil, gelen mesajları görseniz. Millet tetikte.


Ayrıca ne yiyor, ne içiyor belli değil sokakta. Mikrop kapabilir, hastalık kapabilir. Hiç riske gerek yok...


Sevgiler :)

cckzk
cckzk

5605

Merhaba, benim tipi normal tekir olan uzun tüylü bir kedim var. Zeminden en fazla 1 metre yüksek bir evde oturuyoruz. Geniş bir bahçemiz var ve bahçede çok kedi yaşıyor. Oturduğumuz sitede herkes benim kedimi biliyor. Sürekli gözetimim altında bahçeye inmesine izin veriyorum. Balkondan girip çıkıyor hiç rahatsızlık çekmeden. Ama ne olur ne olmaz, bir yere takılınca açılan tasmalardan takıyordum. Üzerinde numaram ve kedinin ismi yazıyor. Geçenlerde kaybetti yenisini alacağım. Kendi kendine bir yerlere taktırmış. Daha önce bahçede bir kaza gelmişti başına şükür bir şey olmadı ama temelli evde tutmak mümkün değil. Belli saatlerde çıkmasına izin vererek sakinledi. Düzene alıştı artık. Miskin diye bağırdığımda koşarak geliyor yanıma. Sık sık gözlemliyorum bahçenin dışına çıkmıyor. Biz çözümü gezmesine izin vererek bulduk :(

alanuracar
alanuracar

1157

TarcinBey başınız sağolsun:(( çok teşekkürler

alanuracar
alanuracar

1157

@AnneRoss çok sağolunnn

alanuracar
alanuracar

1157

@cckzk sizin siteniz ne güzel güvenliymiş allah uzun ömürler versin ben de sizinki gibi bir tasma arıyordum da maalesef bizim burası o kadar da güvenli değil :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 493 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR