Kedim Yaş Mamaya Geçti Ve İshal

Aylin9995
Aylin9995

1051 Puan

Bugun yavru bir kediye sahiplendim ve yeni yaş mamaya geçmiş. Alırken zaten ishaldi ama normal bir durum olduğu söylendi midesinin alışacağı. Fakat ishalin kedilerde tehlikeli olduğunu biliyorum. Yapmam gereken birşey var mı acaba bir öneriniz? :)

15 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Yalnız kuru mama su ile temas ettikten bir süre sonra maalesef bakteri üretimine başlıyor, aroması kaçıyor. Veteriner hekimin söylemlerini ben de merak ettim.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Yaşı gereği iç paraziti kaldıramayabilir, doğru olanı yapmış veterineriniz. Yaş mamanın markasını değiştirebilirsiniz. Ayrıca bağırsak ve sindirim sistemini düzenlemesi için ek olarak yoğurt -varsa ev yapımı çok daha iyi olur.- ve kefir verebilirsiniz.

suleren
suleren

13520

Lütfen ani geçiş yapmayın, yaş mamayla kuru mamayı karıştırın. Sonra yaş mamayı yavaş yavaş azaltarak kuru mama miktarını çoğaltın. Arada oyun oynamak için kuru mamasını tek tek fırlatıp yemesini sağlayabilirsiniz, hem alışır hem de yormuş olursunuz baya hareketli oluyorlar çünkü:)

Milovat
Milovat

13131

Ve çocuğa bol bol su içirin. İshal bütün kedilerde büyük şu kaybına sebep oluyor maalesef. Eğer kendisi icmiyorsa 2,5 ml bir şırınga ile mamasını yedikten sonra ağzının yan kısmından icirebilirsiniz. Birlikte güzel yıllarınız olsun, bir cana sahip çıktığınız için de tebrik ederim sizi :') Eminim iyi olacaksınız.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Annesinden ayrılmasa iyiydi, zorunlu bir durum mu oldu? Zira daha emmesi gerekiyor..

Milovat
Milovat

13131

1,5 aylık kediler kuru mamayı kirabiliyor ise kuru mamaya da geçiş yapabilirsiniz. Eğer kıramıyorsa kuru mamayı ezip ılık su ile lapa haline getirerek besleyebilirsiniz. Yaş mama maalesef ishali tetikliyor. Yavrunun genel muayenesinde veterineriniz ne dedi acaba merak ettim.

Aylin9995
Aylin9995

1051

Yaş mama vermeyeyim mi o zaman sizce? Dişleri var yaş mamadaki eti çiğneyebiliyor. Kuru mama da yer belki. İşte bahsettiğim gibi daha çok annesinden dolayı sahiplendiriyorlar. Beş kardeşi daha var henuz. Veteriner teknikerimiz bilgilendirdi beni ishal konusunda ama yaş mamanın içerisine haşlama tavuk veya patates de koyabileceğimi söylemişti. Sadece dış parazitini yaptılar şimdilik

Milovat
Milovat

13131

Evet yarım saat kadar bekledikten sonra direkt atmanız gerekiyor, gerçi kuru mamayı hiç islatmasaniz ve vermeye baslasaniz dahi belirli aralıklarla o kuru mama yenmediyse onu da degistirmelisiniz. Açıkta kaldıkça bayatliyor ve bu da midesini etkiliyor.

Milovat
Milovat

13131

Şu şekilde yapabilirsiniz: eğer yavrumuz yaş mamayı yiyorsa kuru mama içerisine bir çay kaşığı kadar yaş mama koyarak vermeyi deneyebilirsiniz. Ama önce kuru mamayı kırıp kiramadigini gormenizi tavsiye ederim. Bir iki mama alıp ağzına verin eğer kirabilirse islatmadan deneyebilirsiniz ama kuru mamaya alıştırmak da biraz güç oluyor. Bu yüzden ıslatma işlemini yaş mama ile yaparak yemesini daha kolay hale getirebilirsiniz.

Aylin9995
Aylin9995

1051

Çok teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz için uygulayıp deneyeceğim :)

Aylin9995
Aylin9995

1051

Ekleme: Bugun dedikleriniz uygulamaya çalıştım, hala ishal kendisi ama yaş mamayı kuru mamayla karıştırdığım için suyunu da içmeye başladı. Ben yine de yandan şırıngayla verdim hiç zorluk da çıkarmadı, şaşırdım açıkçası çok usluymuş bizim çocuk :) Tekrar teşekkür ederim tavsiyeleriniz için faydasını da görürüz umarım :)

Ozge00
Ozge00

131723

Kaç aylık?

Aylin9995
Aylin9995

1051

Eklemeyi unutmuşum :) 1,5 aylık

Aylin9995
Aylin9995

1051

Veterinerden sahiplendim, annesi çok zayıfladı emzirmekten artık yavruları itiyormuş emmesinler diye artık. Kızgınlığa da girmek üzereymiş yine, annesi kızgınlığa girmeden de kısırlaştırılması gerekiyor dediler bana bu sayede sahiplendirdiler bana

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Eğer annesi istemiyorsa bi sıkıntı olmaz. Midesi ilk defa yaş mama gördüğü için farklı bi tepki vermesi normal. Zaten vet hekimden sahiplenmişsiniz o en iyisini söyler size.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 565 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR