Kedi, Köpek Hepsini İlgilendiriyor Bu Konu...

Milovat
Milovat

13131 Puan

Arkadaşlar lütfen çevrenizde ya da etrafinizda ya da kendinizde bir cana sahip çıkacak potansiyeli görmüyorsanız sahiplenmeyin. Çocukları alıp, eve alıştırdıktan sonra sokağa atmak büyük katliamdır.


Bunun büyük orneklerini vereceğim şimdi size:


Fransa’da, 1980 yılında Manuel Litran tarafından çekilen bir fotoğraf.
resimag.com/p1/cd38da4b195.jpeg


Sahiplerinin tatile giderken terk ettiği 140 köpek,
3 gün içinde yeni aile bulamayınca katledildi.


Litran, öldürülen 140 köpeği bir araya getirip frigorifik araçlarla ana yola yerleştirdi ve fotoğrafladı.


Görünüşe göre, terk ettikleri hayvanlarının, yaşlanıncaya ve doğal yoldan ölünceye kadar belediyeler tarafından korunduklarına inanan insanlar vardı. Gerçek ne yazık ki böyle değildi.


Bu düşünce malesef günümüzde de çok değişmedi. Dünyada, binlerce hayvan türlü bahaneler ile aileleri tarafından terk ediliyor. Nereye gittiklerini, yaşadıkları korkuyu, çektikleri acıyı düşünmeden, hevesi kaçan, sıkılan tipler adeta bir esyaymis gibi sokağa bırakıyor. Yurt dışında sokak hayvanlarının katledildiğini biliyoruz. Hepsinin farklı uygulamalari var ancak bu bizim ülkemizde de farklı değil zira sokaklara hayvan için koyulan mama kaplari belediyeler tarafından toplatiliyor, bazı caniler hayvanlara zehirli etler, mamalar vererek katlediyor. Ve barinaklarin harika olduğunu da düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, hepsinin çok fazla eksiği var. Eğer bir cana can değil de süs eşyası, oyuncak olarak görüyorsanız lütfen bırakın almayın. Zaten yaşam sartlari yeterince zor olan hayvanları başka tehlikelerle daha da derinden iç içe bırakıyorsunuz. Sokakta büyümüş bir hayvanı evinize aldığınız ve düzeninize alistirdiginizda o hayvan artık ev hayvanı oluyor zaten ve kendini koruması gerektiği yerleri, kaçmayı, bilmiyor lütfen bilinçli davranın. Bu şekilde iyilik yapmıyorsunuz katline katkı sağlıyorsunuz sadece.


Şuraya üye olalı gördüklerim beni sürekli dumura uğratıyor gerçekten.


2 CEVAP

Milovat
Milovat

13131

Doğa ve insan birbiriyle savaş halinde ve eğer kazanırsak, kaybedeceğiz. Gerçekten büyük parazit bütün canlılar için doğal seleksiyonu beyne çevirip evrilterek farklı bir şekilde ele aldık. Vicdan yok, güç var. Sözde sorsan herkes vicdan ve merhamet sahibi!

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Dünyadaki en akılsız ve kalpsiz varlık insandır...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 340 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR