Kedim Yaklaşmıyor Korkuyor

iremalkan
iremalkan

941 Puan

Biraz uzun olacak ama nolur okuyun. Midas'a yani kedime 1 yıldır ben bakıyorum. Karşı bahçemizde annesi doğum yapmıştı o zamandan beri istediği zaman eve girip çıkan bir kedi. Gündüzleri genelde hep evde uyuyor geceleri dışarda kardeşleriyle oynuyor. Ama çok korkak evde annem babam ben ve kardeşim kalıyoruz ama Midas sadece benim ve annemin onu sevmesine izin veriyor. Annem ve kardeşim 1 ay önce memlekete gittiler ve 2 gün önce döndüler. Onlar döndüğünde Midas uyuyordu annem sevdi biraz ama Midas birden çok korkmaya başladı evden çıkmak istedi çıktı. Zaten balkon katında oturuyoruz o yüzden istediği gibi girip çıkabiliyor. O günün akşamı mama yemedi. Hep bu çevrede ama mama yemeye gelmedi. Önüne koysam kaçıyor. Sonraki gün sabah yine yemedi. Ben dışarıda uyurken hemen kucağıma alıp eve soktum mama kabına götürdüm yok. En sevdiği ödül mamasından verdim yine yemiyor. 1 saat bu şekilde uğraştım ama yemiyor ve korkuyor nedenini asla anlayamıyorum. En son kucağıma aldım öptüm sevdim biraz sakinledi sonra yine kabına götürdüm yemedi. Elimle tek tek yedireyim dedim o kadar iştahlı yedi ki. Tek tek doyana kadar o şekilde kucağımda yedirdim. Sonra yine 15 dakika miyavladı çıkmak istediği için bende kapıyı açtım hemen çıktı. Akşam yaş mama verdim gizlendiği yerden azıcık çıkıp yedi. Bu Sabah yine yemedi. Akşam mamasını bu saatte yerdi yine yemiyor. Yani çok garip ben anlamıyorum ağlamaktan helak oldum ne yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım mamayı saklandığı yerin önüne koyuyorum yemiyo az önce azıcık yakınına koyayım dedim kaçtı normalde beni çok sever her gün sabah eve gelir akşam 6 gibi çıkar kardeşleriyle oynardı 1 ay içinde annemi ve kardeşimi unutmuş olsa bile bana niye böyle yapıyor bilmiyorum dün bana ilk defa hırladı çok kötü hissettim sakinleşmesi mama yemesi için ne yapabilirim nolur biri bana akıl versin

5 CEVAP

Seliniz
Seliniz

877

Zamana bırakmaktan başka çareniz yok .. Bazen kedilerin boyle anlamsız sacma hareketleri oluyor elimizde olan bişey değil ne yazıkki . Ona hep sevgi ve ilgiyle yaklaşın bir süre sonra kendine gelecektir .Aynı şekilde annenizde oyun oynatsın sevsin anladığım kadarıyla annenizden korktuğu için boyle olmus. Umarım sorunu cozersiniz iyi gunler .

Aylin9995
Aylin9995

1051

Siz yokken evde yine de mama verecek birisi varmıydı? Size küsmüş gibi geldi bana açıkçası. Ama kedilerin gönlünü kazanmak çok kolay bol bol sevdiği mama/ödül mamasından koyun, oyun oynamayı çalışın öylelikle zamanla geçer. Çok can acıtıcı bir durum biliyorum ama üzülmeyin, kediler düşünülenin aksine enerji hissedebilen varlıklar o yuzden siz bol bol sevginizi hissettirmeye devam edin. Başarılar :)

iremalkan
iremalkan

941

Yok ben gitmedim hiç hep evdeydim annem ve kardeşim gitti 1 aylığına onları unuttuğu için korktuğunu düşünüyorum bende iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim ????

zibityus
zibityus

11845

sal kediyi sal takılsın kafasına göre

iremalkan
iremalkan

941

Kedi depresyonda karanlık bir yerden çok az çıkıyor siz bana sal diyorsunuz 1 yıldır beslediğim kedi huyunu suyunu biliyorum ki bu yaptıkları normal gelmiyor ve bu kadar endişeleniyorum herhalde salma gibi bir fikrim olsa buradaki insanlardan fikir istemezdim. Sal ne demek ya sizin kediniz yok sanırım emek verdiğim evladım olan bir canlı dediğinize bakın keşke hiç yorum yapmasaymışsınız yazık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 271 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR