Anneden Erken Ayrılma Sorunu

Milovat
Milovat

13131 Puan

Arkadaşlar herkese merhaba,
Küçük kızımı henüz yirmi günlükken evlat edindim bu yüzden battaniye emmesini normal karşılıyordum ama çocuk benim t-shirtlerimi vs emmeyi bırakıp artık benim kolumu, boynumu falan emmeye çalışıyor. Bu davranışı her yaptığında bir süre bekleyip güzelce mamasinin yanına koyuyorum durum beni aslında çok da rahatsız etmiyor ama veterinerimize sorduğumda ömür boyu sürecek dedi oysa ben altı aydan sonra bu huyunu bırakacağını düşünüyordum. Gerçekten ömür boyu sürer mi emme huyu? Çünkü çok üzücü bir durum, ilk gelip battaniye emerken görünce çok üzülmüştüm hatta ağladım bile. Süt anne arayıp bulamadık da bu yüzden yirmi beş günden itibaren süt tozu ile beslendi.

6 CEVAP

Milovat
Milovat

13131

Çakıl'ı rol model almasını tembihleyecegim bizimkine :D yorma anneni çocuğum. Gece uyanıp, yanıma gelip, emmeye çalışarak beni de uyandırıyor sessizce oyuncaklarını emse neyse bizimki tensel teması seviyor dkfkskg


İçimi rahatlattınız, tüyleri kadar ömürleri olsun bebeklerinizin :D

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Bu konuda birkaç veteriner ile görüştüm ve bizzat yabancı kaynaklarda araştırma yaptım. Genel kanı kedilerin olgunluk çağlarında emme refleksini giderek azalttığı, bir süre sonra ise tamamen bıraktığı yönünde.

Milovat
Milovat

13131

Bu refleksi tatmin etmek için peluş kedi oyuncağın içine biberon bile koyup denedik :D kendi kendimize bir şeyler denedik. Aslında üç aylık oluyor şu aralar ve tam azalttı diyorum yeniden başlıyor. Veteriner de erken ayrılmış ömür boyu sürecek deyince tekrar bir hüzün bulutu sardı çevremizi çok teşekkür ederim. Umarım genel kanıya uyar çocuk da istisna olmaz :))

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Bizim yavrucakta annesinden erken ayrılmak zorunda kaldı, geldiği günden beri battaniye emme huyu vardı. Şu an 4.5 aylık ve yavaş yavaş bırakıyor bu huyu.

Milovat
Milovat

13131

Veterinerimiz de beni sürekli tedirgin ediyor sjjfjsjfsm bir kere hoşuma gidecek bir şey söylemedi adam ya.


Bunu duyduğuma çok sevindim gerçekten, çok teşekkür ederim.

suledoruk
suledoruk

114870

Bizim minik de 30 günlükken geldi ailemize. Uzun süre oyuncaklarını emmeye çalıştı şuan 5 aylık ve hiç yapmıyor. Zamanla unutur :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 479 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR