Pire Sorunu Artık Çıldırdım !

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535 Puan

Çok başlık açıp sormuştum bilgisi olan herkese danıştım ama yok 1 ay oldu hâlâ çabalıyorum apartman + ev ilaçlandı pireye karşı sirkeli su denedim dış parazit yapıldı hergün 2 kere tarıyorum ama her gün illaki 1 tane atıyorum üzerinden derisi tertemiz kaşıntısı yok yumurta falan yok 3 veterinere sordum dış parazit varsa ısırınca ölür diyor ölmüyor napıyolar kedimin üzerinde gezi mi yapıyor gerçekten sinirim bozuldu kurtulamıyorum evin içinde yok ama kedimin üzerinden gitmedi her gün yediği kaba kadar her yeri temizliyorum başka fikri olan başından geçen biri var mı napmam lazım başka ?

9 CEVAP

FridaDora
FridaDora

4279

merdiven girişini, balkonu, ayakkabılığı, dolapların iç dış diplerini, zeminleri ahşap fayans yüzey diplerini, halıları, koltuk iç köşe bucaklarını, evin dip köşe heryerini karbonatlayın ve 24 saat bekletin. (karbonat serpili iken terlik/çorap giyin deriyi aşındırbilir) Makinanızın hazinesini boşaltıp temizleyip, karbonatladığınız heryeri vakumlayıp çekin ve her yüzeyden sonra makina haznenizi (pire kaynağı teyit için) kontrol edin. Evde olup olmadığını böyle teyit edersiniz. Bu işlem bittikten sonra tüm tekstilleri(halı minder koltuk) bir kova suya bolca döktüğünüz sirke-biberiye-turunçgil yağı ile silin ve varsa fısfıs şişeniz koltukların altlarına, perdelere, halılara, dolaplara heryer sıkın. Kedinizi bu işlemleri yapacağınız sürede bir odada tutun ve çıkarmayın. Evdeki işlem bitince evi iyice havalandıran ve aynı işlemleri kedinin kaldığı odada yapın ve bu sefer kediyi odaya almayın. Kediniz odada olduğu sürece biberiye yağını avcunuza damlatıp yayın ve derisine temas ettirmeden tüy yönünde ense çene göbek kuyruk sırt heryerini okşar sever gibi sürün dağıtıp yedirin. Yatağını, kullandığı eşyaları, varsa tasmasını biberiye yağı ile silin ve kokusu geçene kadar temas etmesine izin vermeyin. Olan pireler kokunun keskinliğinden kaçacaktır. Karbonat tuz içeriği olduğu için pireleri ve yumurtalarını aşındırarak öldürür. Sonrasında duruma göre haftada 1-2 kez bunu tekrarlayın pire görmeyene dek. Emin olduğunuz takdirde aynı işlemi apartman merdiven diplerine ve bodrumunuza da yapın. Ve ayakkabılarınızı eve sakın sokmayın. Ayakkabılığınızda ve balkonunuzda karbonat her zaman serpilmiş bir şekilde olsun. En önemli dış kaynak bunlar. Karbonat serptiğiniz ve beklemekte olduğunuz 24 saatlik sürede Evdeki tüm çarşaf nevresim perde yatak örtülerini vs (deterjansız) deterjan yerine sirke dökerek 90derecede yıkayın.


Uzun oldu ama ben böyle kurtuldum.


Benim hem kedimde pire hemde babamın çiçeklerine yaprak biti oluştu ve bu şekilde amiyane tabirle manyağa bağlayıp anlattığım şekilde temizlik yaparak kurtuldum.


Hali hazırda her hafta halılara karbonat yapıyorum ve bir ay gibi bir süredir tertemiziz :)))

Minimesi
Minimesi

14601

Benim kedimde ilk sahiplendiğim gün pireli çıkmıştı 100lerce pire ve yumurta vardı dış parazit ten sonra 2günde tüm pireler öldü ama üzerinde 1ay falan ölü yumurtalar kaldı bide 1-2 tane sersem pire oluyoda arada sersem dediğim kedimi ısırmıs zehirlenmiş kıvranıyor üzerinde ama artık ne pire nede yumartası kaldı

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

Advantage

zimmer
zimmer

805

Evimizi pireler basmıştı. Bayer K-Otherine ile evi ilaçladık ve tamamen sorun çözüldü. Tabağa ışık tutma yöntemi ile 20-30 tane pire geldiği oluyordu tabağa. İlaçlamadan sonra tabağa hiç pire gelmedi.

Ahote
Ahote

355

Artık çoğu pire damlası işe yaramıyor. Ben bir tek Advantage kullanıyorum. Bir tek o işe yarıyor

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

@fridadora bunu hiç duymadım deneyeceğim çok detaylı bir şekilde yazmışsınız çok teşekkür ederim umarım çözüm olur

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Bu kadar önleme rağmen gelmeleri şaşırtıcı. Dışarıdan siz getiriyor olabilir misiniz? Ayrıca şöyle bir deney var;
Bir tabağın içine su ve az miktarda bulaşık deterjanı koyun, gece olunca bu tabağı odanın tam ortasına koyun ve üzerine bir fener, oda lambası gibi ışık kaynağı yerleştirin. Işığı ve ışığın ısısını alan pireler tabağın içine zıplayacaktır.

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

Yusuf bey bunuda deneyeceğim ama evin içerisinde yok olduğu zaman ısırmıştı zaten beraber uyuyoruz kedimle aparmanın altında doğum yapan kedilerden ben getirmiştim doğru ama kedileri tedavileri için götürdük ilaçlattık apartmanı 2 kere gelir gelmez herkesin üstü yıkanıyor anlayamıyorum artık neden yani

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Veteriner hekiminizin kullandığı pire damlasının markası ne?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 590 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR