İki Kediyi Birbirine Alıştırmak

Yilmzesr
Yilmzesr

697 Puan

Merhabalar, evde 4 yaşında bir kedim var. 4 gün önce 2 aylık bir kedi sahiplendim. İlk gün ikisini bir araya getirmedim sadece kokularını birbirlerine alıştırmaya çalıştım. İkinci gün yavruyu sepetinin içine koydum ve uzaktan Bambam'la tanıştırdım. Bu esnada koku alıştırma çabalarına devam ettim. Dün ve bugün birbirlerinden uzakta olsalarda yavruyu odadan dışarı çıkarıp biraz oynattım. Fakat Bambam yavrunun elimdeki kokusuna bile tahammül edemiyor kollarımı tırmalıyor. Onu görünce çok kızgın bir şekilde tıslıyor hırlıyor. Yavru sürekli oyun peşinde. Odada kaldığında sıkılıyor ve miyavlıyor. Bambam çok sert tepkili bu konuda ne yapabilirim alışabilirler mi ya da Bambam yeni yavruyu kabullenebilir mi :(

2 CEVAP

Gulsahka
Gulsahka

11344

acaba kaldığı odaya bir günlüğüne kedinizi mi bıraksanız? ya da belli bir süre değişmeli olarak. belki odadaki kokusuna daha kolay alışır.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Alıştırma olayları aylar bile sürebilir, hatta hiç alışamayabilirler bile, kediler bulundukları ortamı sahiplenirler, paylaşmaktan hoşnut olmazlar. Birbirlerinin kokularını alsınlar, buna devam edin.


İlk başta bir kediyi güzelce sevin, sonra elinizi yıkamadan diğer kediye elinizi koklatın, sonra onu da sevin. Bunu iki kedi arasında dönüşümlü olarak yapın.


Bir kedinin oynadığı oyuncağı diğer kediye götürün, koklatın, onunla oynamasını sağlayın. Bunu da iki kedi arasında dönüşümlü olarak yapın.


Yavru olan kediyi kafese koyup birbirleriyle aynı ortamda bulunmalarına devam edin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 281 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR