Kedim Hapşırıyor

burtex
burtex

2320 Puan

Arkadaşlar Kedim hapşırıyor evde üşüdüğünü düşünüyorum fakat evde kombi açık yatağı kaloriferin dibinde duruyor 2 3 hafta önce ilk aşısını yaptırmaya gitmiştim orada ilaç verildi sonraki hafta yine verildi ama ne kadar zaman geçti hala kesilmedi bu neden olabilir ne yapabilirim alternatif ilaç önerebilirmisiniz?

7 CEVAP

Merhabalar, kediniz kaç aylık ve hangi aşıyı oldu ve şikayetiniz ile ilgili ilaç kullandınız mı

tika_waylan
tika_waylan

13980

Benim kedim de neredeyse 1 aydir hapsuruyor. Veterinere goturmustum ama hapsuruguyla ilgili bir sey yapmadi. Baska uygulamalar yapti. Hala hapsuruyor ve bunun sebebini anlayamiyorum. Benimki de kuduz asisindan sonra hapsurmaya baslamisti. Aleeji olabilir mi diye dusunuyoruz. Her gun toz alip evi supurupnsilmeme ragmen.
Sigara iciyor musunuz evde acaba sigaradannolabilir mi benimki diye dusunuyorum her ne kadar evi gavalandirsam da gene de sigara kokusu oluyor evde. Istahi cok iyi, hatta gayet kilolu da. Girliyor kendini yaliyor. Iyi yani ama 2 3 gunde bir mutlaka hapsuruyor. Basik burunlu kedi belki demondandir diye dusunuyorum

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Benim kedimin de burnu akıyor hapşırıyor iki aydır.alerjiden şüphelendi veteriner sende bi evde gözlemle bakalım :)

seraperpek
seraperpek

4970

2 ay kadar önce benim bahçede baktığım bir piside aynı sorun oldu. daha sonra yavruladı, zaten hamileydi. yavrularla birlikte eve aldık. iyileşmedi, hatta yavrulara geçti hapşuruk. 4 yavru ve anneyi veterinere götürdük. nezle olduklarını ve bulaşıcı olduğunu söyledi. anne pisi emzirdiği için antibiyotik veremedi. bir bebek vitamin şurubu önerdi. günde 2 cc ondan kullandık anneye şırınga ile. iyileşti. fakat karma aşısı yok ise özellikle dışarı çıkan ve dışarıda yaşayan pisilerde tekrarlayacağını söyledi veteriner hekim.. geçmiş olsun..:)

burtex
burtex

2320

burnunda akıntı oluyo bazen ama sadece ilk başta antibiyotik verildi enerjisinde yada yemesinde hiç bir şey yok sigara içilmiyo haftaya kuduz aşısı içiin gidicem bakalım

tika_waylan
tika_waylan

13980

Benimkinin karma asisi var. Evde ama 1 aydit hapsuruyor. Veterinere goturdum hapsurugu icin ama veteriner hapsurugundan baska her seyine bakti kan tahlilleri falan. Ama hapsurugun sebebinu hala bilmiyoruz. Cok sirke kullaniyorum ben kedi sirkeye alerhi olur mu acaba? Oda parfumu kullanmiyorum ama.
Basik burunlu keidlerde daha alerjik oldugunu duydum var mi boyle bir sey bilemiyorum ama.
Bir de ilac degil de vitamin, bagisiklik guclendirici gibi seyler iyi gelir diye duydum. Ben kisin sokaktaki kedilerin mamalarina imunex atardim tavuk suyu haslardik falan iyi olurlardi.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Antibiyotik verildiyse demek ki kedide nezle grip bir sey var ki vermis. İyi guvenilir bir veterinere gidin aman sacma sapan bir suru ilac igne ve muayene ucreti alabiliyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2228 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR