Kedimizin Neye Alerjisi Olduğunu Bulamıyoruz

1.5 yaşında kısırlaştırılmış bir kızımız var. Bu Mart ayından beri kulaklarında kızarma ve döküntüler oluyor. Mantar ve alerji testleri yapıldı fakat hiç bir şey çıkmadı. Veterinerimiz en son polen veya güneş alerjisi olabilir dedi. Aeuris kullandık 5 gün geçti fakat sonra tekrarlıyor. Tavuk alerjisi olduğu için proplan somonlu kullanıyorduk mamadan kaynaklı olabilir mi diye hills tuna balığına geçtik fakat sorun hala devam ediyor. Sırt bölgesinde de tüy dökülmesi var. Çok üzülüyoruz çok araştırdık ama bir türlü etken maddeyi bulamıyoruz.
Önerilerinizi dört gözle bekliyoruz


11 CEVAP

Gelyahron
Gelyahron

118178

Kan testi yaptırmadınız sanırım. Karaciğer fonksiyonlarına baktirabilirisiniz aslında, kan değerleri az çok bilgi verir alerji ile ilgili

FridaDora
FridaDora

4279

Bentonit, deodorant, deterjan, yumuşatıcı, parfüm, yüzey temizleyici, sabun, krem vs gibi kimyevi maddeler ve çiçek, küf vs kaynaklı olma ihtimalini gözden geçirin. Sizin kullandığınız ürünler olabilir mi buna dikkat edin en çok nerede belirti gösteriyor. Mesela benim kedim bentonitte kuma gidip geldikçe ve yatağında hapşuruyordu. Yatağını yıkadığım deterjanı değiştirdim(boron deterjan temiz içerikli) kumu pelete geçtim alerjisi geçti.

Yilmzesr
Yilmzesr

697

Aynı problemi bizde yaşıyoruz. Hatta sırttaki tüy dökülmesi bi ara boynunun altına da olmuştu. Bırakın dökülmeyi kaşınmaktan çok ciddi yaralar açılmıştı bir dönem. O bölgeler hala tüysüz. Kaşınmasını önlemeye çalışıyoruz sadece. Kaşıyıp kanattığı dönemlerde de bazı kremler kullanıyoruz o kadar. Sebebini bir türlü bulamadık. Tavuklu mamadan değil, mantar değil, uyız değil. 1 senedir böyle..

Kan testi yapılmadı veterinerimiz şimdilik gerek yok demişti. Malum pandemi yüzünden de rahat rahat çıkamıyoruz arabamızda yok.
Ama geçmemesi ve tekrarlaması bizi çok üzüyor. Arayıp kan testi hakkında tekrar danışıcam. Teşekkürler

Yilmzesr
Bizim sırtta ki döküntümüz çok nadir oluyor fakat kulaklar çok sık sık tekrarlıyor :(
İnanın sizi çok iyi anlıyorum. Neden olduğunu bulamamak insanı mahvediyor. 1 yılda çok uzun bir süre umarım en kısa zamanda sizde sebebini bulabilirsiniz :(

mervegck06
mervegck06

10457

çoklu besin alerjisi olabilir hem tavuk hem balığa aynı anda alerjisi olabiliyor.(benim kedimde var mesela) biz ND kinoa serisi bıldırcınlı mamasını alarak çözüm bulduk yaklaşık 2 aydır kullanıyoruz ve deri döküntülerinden eser kalmadı diyebilirim (olanlarda çok nadir ve minnacık oluyor) denemenizi tavsiye ederim birde fitminin geyikli ürününde de balık ve tavuk yoktu sanırım.

Sevgili Fridadora
Bizim de bünyemiz çok alerjik olduğu için yüzey temizleyicisi, deodorant veya esanslı kokular hiç kullanılmıyor evimizde. Çiçek ve küfte yok. Yattığı yerlere nevresim seriyoruz o yüzden boron deterjanı deneyeceğiz ???? Teşekkürler

Sevgili Mervegck06
Bir sonraki mama alışımızda önerdiğinizi deneyeceğiz çok teşekkürler
İlk gıda alerjisi belirtisi tavukda olmuştu ve tüy döküntüsü şeklindeydi. Ama kulakta ki kızarıklıkların gıda olmadığını düşünüyoruz :( Ama yine de yeni mama denemekte fayda var ????

Sselin1
Sselin1

122024

Alerjik mama kullanarak sorunun gida kaynakli olup olmadigindan emin olursaniz çözüm bulmak sizin icin daha kolay. Olur. Alerjik mama kullandigi halde Eger kedinizin sikayetleri gecmezse gida disindaki alerjenler sorun yaratiyor diyebilrz.

Mapple2
Mapple2

2822

Buradan Teşhis yapmak imkansız olmakla birlikte size birkac fikir verebilirim , Mısır Ürünlerini ,Süt Ürünleri
Et Yan Ürünleri ,Koruyucu Maddeler ,Yapay Boya ,Deniz Ürünleri gibi oluşturulmuş O iğrenç Mamaları veriyorsunuz hastalıklar artıyorrrr ve Alerjen Uyarıların %15 mamalar dan kaynaklıdır.
Stresss ve Çevresel Faktörler Öyle ki kedilerin stres kaynaklı olarak kendilerini tüyleri dökülecek kadar yaşadıklarını ifade edebilirim.
İç hastalıklar ve Kısırlaştırma dan kaynaklı (?)
Sizin yapmanız Doğal Beslenme yoluyla/Mevsimsel geçiş ve Stress gibi faktörler ile Alerjisini Takip etmek olacak.. ve Notlamak olacak daha sonra Vet ziyareti.
Geçmiş Olsun

Dynilyn
Dynilyn

758

Benim oğlumun da kokulu kumları kullandığımda partilerinde uzun süre geçmeyen, iltihaplanan ve kanayan yaraları vardı, kokusuz kuma geçince geçti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 812 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR