Covid

Beyzaeren
Beyzaeren

763 Puan

Arkadaşlar aklıma bir soru takıldı. Ben belirtiler yok ama covid olma ihtimalimden şüphe ediyorum. Bunu tahmin etmeye başladığım süreçten itibaren kedimle teması kestim. Kedime bulaştırma ihtimalim ve eğer bulaşırsa bu hastalığın tedavisi veya atlatma durumu nedir? Bu arada kedim 4 aylık yavru kedi.

8 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği corona bizim covid19 değil. Kedi koronavirüsü, onlarda fip dediğimiz ölümcül bi hastalığa sebep olan bir virüs. Bizim bahsettiğimiz koronavirüsüyse onlara bulaştırabiliyormuşuz ama bizi etkilediği şekilde etkilemiyor onları. Yine de dikkatli olmakta fayda var. Veteriner hekiminize ve kedi hekiminize danışmanızı öneririm.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Allah korusun, bence böyle şeyler düşünmeyin. Galiba belçikadaydı, böyle bir vaka vardı sahibi kedisine bulaştırmıştı ama iyilesmisti diye hatırlıyorum

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Arkadaş koronanın covid-19 isimli virüsünden bahsetmiş ama olay fipe dönmüş birden. İnternette bazı kaynaklarda covid-19 virüsünün kedilere bulaştığı, kedilerin üzerinde tutunabildiği haberleri var. Dünya sağlık örgütünün resmi sitesinde de covid-19 pozitif olan birinin evcil hayvanlar ile teması azaltması ve kesmesi tavsiye ediliyor.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

O kadar kolay degildir o 1 2 vaka var o da gercek mi acaba? Bir arada kediden corona bulasiyo diye sokaklara atilan kediler oldu. Hala da vardir belki.

FridaDora
FridaDora

4279

Her ihtimale karşı veterinerinizle iletişim kurun. En sağlıklı yöntemi hekimler bilir.

izelizl
izelizl

2009

Çok ama çok masraflı bir süreç ama el birligiyle atlatılıyor sosyal medyada. 6 bin tl toplandı geçenlerde ama kedinin sahibi veterinerin imzasına kadar her türlü ispatı sundu insanlara çok üzülüyodu ölecek diye gerçekten altından kalkması zor bir yük.. Gs diye bir ilacı var yurt dışından gelen bu yüzden pahalı.. Allah hiç birimizin başına vermesin kendi hastalığımdan değil de ona bulastirmaktan çok korkarım. Kedinizden sevginizi esirgemeyin yine de hiç olmadı yanına maske ve eliniz yeni yıkanmış girin bir şekilde iletişime ihtiyaçları var

sforselin
sforselin

119776

Kedi hekimi yazmayacaktım kendi hekiminize yazacaktım bjmjbjb

Beyzaeren
Beyzaeren

763

Şuan için net bir durum değil. Ancak bulaştıysa kendimi asla affedemem. Benden habersiz gitmiş suyumu içmiş o kadar sakınmama rağmen. Eğer birşey olursa dayanamam. Bir veterinere sordum. Net birşey diyemedi. Ölen hiç duymadım dedi ve geçiştirdi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 442 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR