Kedim Beni Neden Isırıyor?

mey005
mey005

348 Puan

Kedim beni durup dururken ısırıyor ve bu çok sert oluyor. Bunun nedenini araştırdım ve can sıkıntısında yaptığını öğrendim. Kedimle oyun oynamaya başladım (şuan yavru ve çok hareketli) ancak oyuncağı bi süre oynadıktan sonra yeniden elime tetiklenip saldırmaya başlıyor. Sonra onu bi odaya kapatıp 5-10 dk yalnız bırakıyorum. Geri döndüğümde uyumuş oluyor bende onun yanına yatıp onu seviyorum. Bu olay gün içinde tekrarlanıyor işe yaramıyor ): Ne yapmalıyım?

6 CEVAP

Xsevvaloztrk
Xsevvaloztrk

2169

Kedinizi odaya kapatmanızı tavsiye etmem elinizi ısırdığında acımış gibi yapıp sert bir ifadeyle hayır dedikten sonra kendiniz onun yanından uzaklaşın bence odada tek bırakmanız bir işe yaramaz hatta onu daha da hırçınlaştırabilir. Biraz da sabır ve kararlılık gerekiyor tabi :D

derya1616
derya1616

2557

isırırken kedinizin yuzune ufleyin sertce .kediler bundan hoslanmaz ve kararli bir sekilde hayir diyip elimi cektim.zamanla anladi .ortalama bir ayda bitti diyebilirm.bazen gaza gelip kitlamaya çalışıyor ama haftada bir iki kadar az diyebilirim.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Odaya kapatmayın da, aynı odada kalın ve ona karşı ilgisiz olun. O sürtünmeye falan çalışacaktır hiç umursamayın, o yokmuş gibi davranın. Yavru olduğundan dişleri kaşınıyordur.

mey005
mey005

348

Fakat odaya kapatmadığım sürece beni bırakmıyor. Hayırdan anlamıyor nereye gitsem peşimden gelip elimi veya ayağımı ısırmaya devam ediyor. Oyuncakla ilgisini çekmeye çalışıyorum 1-2 dk oyalandıktan sonra elimi görüp yeniden saldırıyor.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Isırdığı zaman tepki vermeyin. Bir süre sonra ısıtmayı bırakır.

mey005
mey005

348

Sabit durmayı denedim olmuyor bırakmıyor. Üflemeyi denedim oda işe yaramıyor tam tersi daha çok hırçınlaşıyor. Ben ne yapıcam. Gerçekten canım acıyor elimin heryerini kabuk bağladı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 371 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR