Rottweiler Ve Alan Koruma

Kuarar16
Kuarar16

578 Puan

Rottweiler cinsi köpekler alan koruma görevini doğuştan yaparlar mı yoksa alan koruma eğitim vermek gerekir mi ? Bilgi sahibi olanlar cevaplarsa sevinirim.

6 CEVAP

Drawhel
Drawhel

13562

Bir akrabamizin vardı, çok küçükken geldi evlerine, evleri Bahçeliydi daha 4-5 aylıkken başkası girince bahçeye havlıyordu hemen, küçük çocuk vardı onu çok seviyordu ona dokunan olunca saldirmaya vs çalışıyordu bir tek sahibini dinliyordu, yemek verip baktığı için onun sözünü çok dinliyordu, egitilirse çok akıllı olabilirler, nasıl yetistirdiginize bağlı bu.

Esquive
Esquive

320

İç güdüsel olarak alan korumaya meyilliler fakat eğitim verilirse çok daha iyi olur.

Drawhel
Drawhel

13562

Bence sosyal olarak büyütün, yani hırçın olmasın, alan korumasını da öğretin ama yabancıya karşı olsun bu tavrı sizin yanınızda gördüğü bir insana karşı olmasın, bu ikisi arasındaki ince çizgiyi yakalayabilirseniz hem korumacı hemde sosyal olur bence

Esquive
Esquive

320

Maalesef ki bu konu hakkında kesin bir bilgi paylaşmak doğru olmaz. Her köpeğin karakteri farklıdır ve benim görüşüme göre köpekler sosyal yetişmeli. Köpeğiniz alan koruması içgüdüsel olarak yapacaktır diye tahmin ediyorum fakat her gördüğüne saldırmak gibi bir eylem de geliştirebilir. Bunun için bir köpek eğitim uzmanından yardım alsanız çok daha iyi olur.

Kuarar16
Kuarar16

578

@Esquive yani yavru bir rottweiler i insanlarla sosyal bir şekilde büyütsem ve hiç eğitim vermesem de alan koruma yapar mı

Kuarar16
Kuarar16

578

@Drawhel sosyal bir köpek olarak büyütsem ve koruma eğitimi vermesem alan koruma yapar mı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 914 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR