Kedim İp Yuttu

Beyzacan35
Beyzacan35

170 Puan

Kedim 1 saat önce 30 cm uzunluğunda kurdele ipi yuttu. İp bildiğimiz kurdele ipi ama uzundu 2.sini de yiyecekti elimle çıkardım acaba dışkısıyla çıkarır mı? Çok endişeliyim lütfen cevaplarsanız sevinirim ne yapmam lazım (kedim 4 aylık)


7 CEVAP

meeeerlin
meeeerlin

572

veteriner hekimiyle mutlaka iletişime geçilmeli 30cm az değil ipin bağırsağa dolanma ihtimali çok yüksek

Cbcan
Cbcan

3803

Merhaba benim kedim de 4 aylıkken uzun balonlardan yutmustu yalnız bizimki çıkardığında diskisinda fark etmiştim. Balonu ısırarak yediği için 3-4 parçaydı kurdelenin parçalanabilecegini düşünmüyorum. Veterinerinizi arayıp durumu öğrenmekte fayda var henüz midedeyken belki çıkarabilirler bağırsaklara sindirilmemis şekilde gitmesi tehlikeli olabilir diye düşünüyorum. Mutlaka veterinere götürün en kotu arayıp bilgi alın.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Malt ve yaş mama verin dışkısını kontrol edin yaparsa ve sabahta veterinere gidin. Bağırsaklara dolaşabiliyormuş yedikleri ipler o yüzden tehlikeli.

Sabah ilk iş veterinere gidin. 3-5 cm bir şey olsa dışkıyla çıkar ama 30 cm tehlikeli.

Beyzacan35
Beyzacan35

170

Sabah veterineri aradım patates püresi ve zeytinyağı verip kusmasını bekleyin dedi o yüzden gitmedim. Şu anlık keyfi yerinde oynayıp zıplıyor sonra ne olur bilmiyorum :/

Merve203
Merve203

2589

Benim kedim inanamayacaginiz uzunlukta bir ip yutmus ve bizim haberimiz yoktu. Kakasini yaptiktan sonra hizlica kosup saklanmisti. Arkasinda bir sey sallandigini farkedip hizlica cektim ama gercekten asiri uzundu. O zamanki tecrubesizligimden kaynakli bu yaptigim. Normalde cekilmemesi gerekiyormus. Mesela kakasi sonrasinda ipin sallandigini gorurseniz ip ciktikca makasla kesmelisiniz.

cerenkoc
cerenkoc

160

Veterinere götürün çok ciddi durumlar yaşaya bilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 463 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR