Çok Acil Ve Önemli Yeni Doğmuş Kedi Beslenmesi

Erica
Erica

2305 Puan

Merhaba arkadaslar. Henüz 2 ya da 3 gün önce doğmuş ve yol kenarında bulunmuş gözleri tamamen kapalı göbek kordonu yerinde duran bi yavru kediyi nasıl beslemeliyiz ne yer en besleyici olarak? Tecrübeli arkadaslar yardım edebilir mi? Napmak gerekir beslenme ve bakım nasıl olmalı?

4 CEVAP

iidyl
iidyl

116641

tecrübeli değilim ama bundan önce kedi bulan bir arkadaşıma yardımcı oldum. kimse cevap vermediğine göre elimden geldiğince açıklamaya çalışayım.


öncelikle youtube’da bununla ilgili videolar bulabilirsiniz öğrenmenize düz bir yazıdan fazla yardımcı olur diye düşünüyorum.


annesi olmadığına emin misiniz öncelikle? bazen anneler yemek aramaya çıkıyorlar ve biz yavrularını resmen kaçırmış oluyoruz.. eğer annesi olmadığından eminseniz başlayayım.


ilk işiniz bir veterinere koşup kedi süt tozu almak olsun, sakın ola ki inek sütüyle beslemeye çalışmayın. süt tozunu arkasında yazan miktara göre hazırlayıp şırıngayla veya kedi biberonuyla besleyebilirsiniz. imkanınız varsa kaliteli sütlerden alın çünkü bağışıklık sistemi annesiz kedilerde çok düşük oluyor, olabildiğince yükseltmeniz gerek.


sakın yıkamayın veya herhangi bir şekilde suya sabuna falan değirmeyin. hiçbir ilaç veya yemek vermeye çalışmayın. bunlar genelde yapılan hatalar o yüzden uyarayım dedim.


her yemekten sonra (sık sık beslemeniz gerekecek) poposuna nemli bir pamukla masaj yapın, anneleri o bölgeyi yalayarak yaptırıyor normalde.


kucağınızda, boynunuzda, sıcak bir şeylere sararak veya bir kutunun içinde uyutabilirsiniz. sıcak bir şeylerle temas hissetmesi çok önemli. eğer tik tak sesler çıkaran bir saatiniz varsa bulunduğu yere koyabilirsiniz annesinin kalp atışı sanacaktır.


bir aylık olana kadar sütle besleyin, sonra kuru mamaya alıştırmaya başlarsınız.


şimdilik önerebileceğim şeyler bu kadar, fotoğrafını atarsanız kaç günlük olduğuna dair tahminde bulunabiliriz.


upuzun sağlıklı ömürleri olsun yavrunun, yolda bırakmayıp aldığınız için teşekkürler.

Ozge00
Ozge00

131723

Sut anne lazim, barınağı arayin sorun, Instagramdan hayvan sahiplendirme sitelerine sorun. Şimdilik kedi sut tozu alip verebilirsiniz. Her 2 saate beslenir, nemli Pamukla poposuna masaj yaparak tuvaletini yaptırın, sicak tutun

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Annesi olmadigina eminseniz
Oncelikle biberon ve yavru kediler icin suttozu almaniz lazim veterinerlerde satiliyo. 2 saatte bir ilik suyla karistirip vereceksiniz.
Sonrasinda poposunu ve cevresini hafif nemli pamukla ovacaksiniz. Cisini ve kakasini yaptirmak icin. Kakasi da sivi sekilde. Her cis yaptiginda kaka yapmayabilir.
Hafif hafif karini ve vucudunu ovalamak da onemli. Anneleri yavru kedileri surekli yalar. Bunu taklit edin, cok hafif nemli bir pamukla yapabilirsiniz. Kan dolasimi hizlanmasi icin de gerekli.
Sicak tutun, herhangi bir havaakimina maruz kalmasin, kuytu bir yerde sarmalayarak dursun. Annesi ve kardesleri yaninda gibi olmali. Sicak su torbasi sarip koyabilirsiniz yanina. Yumusak bezlerle sagdan soldan destek yapin. Karanlik olsun.

Cbcan
Cbcan

3803

Mutlaka süt anne bulmalısınız aksi halde yaşama şansları düşük en kotu ihtimalde kedi süt tozları var onları deneyebilirsiniz ama öncelik süt anneden yana olmalı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 311 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR