15 Kg'lık Mama

Drawhel
Drawhel

13562 Puan

15 kilogramlık mamaları nasıl muhafaza ediyorsunuz? Ben 5 kiloluk bidonlara doldurup güneş almayan kilere koydum, yiyeceği kadar mamayı ise iki kavanoz yapıp dolaba koydum, sizler nasıl muhafaza ediyorsunuz? Yaptığım yöntem yanlış mı?

11 CEVAP

Esila46
Esila46

12047

Sanmıyorum dolap şart olsaydı petshoplar da dolaba katmaliydi.

zimmer
zimmer

805

Ben de öyle muhafaza ediyorum.

derya1616
derya1616

2557

dolaba koymayi hickimse bana demedi ben az aliyorum iki kilo civari onunda bir kilosunu kavanoza koyup gunes girmeyen bir yerde tutuyorum.zaten dortbes gunde bitiyor o kavanoz.dolap sartmi aceba.kafam karisti

zimmer
zimmer

805

Dolaba koyma kısmını şimdi gördüm. Ben dolaba koymuyorum. Kuru mamayı dolaba koymaya gerek yok.

AnneRoss
AnneRoss

12395

Ben yarım kiloluk gibi ölçülere ayırıp buz dolabı poşetlerine koyup dolayarak havasını boşaltıp bağlıyorum. Sonra paketinin içine geri koyuyorum ve ağzını kapatıyorum. Böylece hem hava almıyo küçük poşetler sayesinde, hem de güneş almıyo mamanın büyük paketi sayesinde.

Bikedi
Bikedi

13753

Ben hic 15 kg almadim ama arkadasim aliyor buyuk boy seffaf kapakli bir kovaya koymus. İcine de olculu kurek koymus. Kilerde muhafaza ediyordu. Ben de alirsam oyle yaparim diye dusundum.

Blychee
Blychee

1453

Ben hiç böyle şeyler yapmiyorum acaba yanlış mı yapıyorum şu an düşündürdü bu durum. Büyük çöp kovası in içine paketiyle beraber koyuyorum mama paketinin ağzını güzelce kapatıp üstüne de çöp kutusunun kapağını kapatıyorum

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

İmkan dahilinde ise, mamanın kendi ambalajında kalması daha iyi, mama ambalajlarındaki bir katman sayesinde mamanın tazeliği ve aroması kaybolmuyor.
Bunlar dışında hava almayacak şekilde her türlü poşet, kutuya koyabilirsiniz. Hava almaması ve güneş ile doğrudan temas etmemesi gerekiyor.

Drawhel
Drawhel

13562

Dolaba koymam ev çok sıcak oluyor, kilere de koydugumda kızım acıkınca kimlere gidiyor o balkonda file vs de yok o yüzden dolaba koyuyorum başka soğuk bir yer yok bozulabilir o yüzden dolaba koydum.

Drawhel
Drawhel

13562

Kilere*

MiaLuna
MiaLuna

629

Gunluk kullandigimiz kavanoz olcusu kadar posetlere koyup agzini baglayip...agzi cıtcıtlı plastik saklama kabina koyup muhafaza ediyorum...
Gunluk kullandigimiz kavanoz bitince bir poset cikarip kavanoza koyuyorum..
15 kg mamayi boyle muhafaza ediyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 527 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR