Kedim Büyüyünce Sakinleşir Mi?

Mericdem
Mericdem

3715 Puan

Merhabalar, scottish straight, 2 aylık bir erkek kedim var. Daha birkaç gün önce sahiplendim. Ancak çok hareketli, günde bi 10 saat ayık kalıyor ve bunun 4-5 saatini de aktif hareketli geçiriyor. Şuanda ilgileniyorum bol bol okulum olmadığı için, ancak okullar açılınca bu kadar çok oyun oynayamayabilirim ve bunun sorun yaratmasından korkuyorum. Büyüdükçe durgunlaşır mı ? Kısırlaştırcam vakti gelince de, sıkıntı olmaz değil mi? İnternette saldırgan ve sahibini kan revan içinde bırakan kediler, büyüyünce sakinleşmek bir yana huyu değişen kediler olduğunu okudum ve endişelendim. Aydınlatabilir misiniz ?

10 CEVAP

limis
limis

10780

Daha çok küçük o yüzden zıpırdır :) Yaşı gelince kısırlaştırın mutlaka. Sonra durgunlaşıyorlar zaten.

Mericdem
Mericdem

3715

Yaa eminsiniz değil mi? Hayatımda ilk defa kedim, hatta bir hayvanım oluyor. Şuanda çok yaramaz canım çıkıyor, ben beni takmayan arada canı isteyince sevdiren sakin bişey olsun istiyorum, büyüyünce düzelir inşallah

1453Fatih
1453Fatih

4086

benimkide öyleydi 2 3 aylıkken gözüme uyku girmiyodu diğer kedilerden farklı dedim ama 5 aylık oldu arada bir koşturuyor artık

Bikedi
Bikedi

13753

Bunu bilemeyiz. Yasayip gorursunuz. Ama cogunlukla durgunlasirla. Benim kedim su an 5.5 aylik. Bu aya kadar her turlu hircinligi, haylazligi yapti. Ellerimiz kollarimiz cizik icindeydi. Artik duruldu. Hic bir yerimde cizik kalmamasindan anliyorum:)

Defnekutun
Defnekutun

351

Kedinizin karakteri veya yaşındandır, biraz sabır gösteriseniz hangisinden olduğunu anlayacağınızı sanıyorum

Siyammm
Siyammm

120334

5-6 aylıktan itibaren kediler gençliğe adım atar . 1 yaşında yetişkin olur. Benimki 5 aylık bazen koşturuyor onun dışında sakin

firuze199
firuze199

4707

Bizimki 2 yaşında ben de keşke daha hareketli olsa diyorum.:) vakit ayırabişdiğiniz kadar ayırın ve oynayın büyüdükçe sakinleşecektir çok tatlı bu arada çok güzel :))

Durulabilir ama durulmayabilir de. Bu biraz kedinin karakterine ve size bağlı. Ellerinizle asla oynatmayın, oyuncak kullanın. Oyunlarınız av-avcı ilişkisine yönelik olsun. Yapma kelimesini öğretin. Hep aynı ses tonuyla yapma diyin yanlış davranışında.


Fakat bir kedinin en oyuncu çağı bu. 1 yaşında yetişkin olur. Kısırlaştırınca da biraz azalır hareketliliği

sforselin
sforselin

119776

Hesabı birkaç kişi mi kullanıyor acaba? Yoksa rastgele soru mu soruyorsunuz?

Mericdem
Mericdem

3715

Herkese teşekkür ederim. @sforselin hesabı sadece ben kullanıyorum, çok fazla soru soruyorum çünkü soruda da belirttiğim gibi çok tecrübesizim ve bu yüzden hata yapmaktan korkuyorum çünkü yapacağım hatalar beni dolaylı, doğrudan olarak da başka bir canı etkileyecek. Bu yüzden her aklıma takılanı soruyorum ki daha tecrübeli insanlardan tavsiye alabileyim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1110 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR