Ameliyat Sonrası Kedi (Parazitler Ve Kabizlik)

gizemt77
gizemt77

1058 Puan

Arkadaslar kedim uc gun once acil ve ciddi bir operasyon geçirdi, antibiyotik kullaniyoruz, normal şartlarda bu ay parazitlerini yaptirmam gerekiyordu. Ameliyat oncesinde biraz kabizlik problemi vardi, ufak ve sert parcalar halinde yapiyordu simdi ise ameliyattan beri hic yapmiyor. (az yemesine de bagli olabilir) Bosaltim olmamasi ve antiniyotik&agri kesici aliyor olmasının herhangi bir dezavantaji olur mu?(Bunu yarin soracagim) Bunun disinda ben su sıralarin kabizliktan oturu parazitler icin uygun oldugunu dusunmuyorum.Toksik soka girme ihtimali olabilir. Tabi veterinere de soracagim ama dort ay ertelenen parazit uygulamasi kedim icin sıkıntı yaratır mi? Hali hazirda ameliyatli ve bagisikligi dusmus durumda.

6 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Sıvı şeyler verin.yas mama, yoğurt,kefir tarzi

ayays
ayays

1031

Süt mü??? Kediye süt verilmez yahu ne sütü.


Asi böyle bir durumda bekleyebilir. Bizde on beş gün erteledik aşılamayi kritik bir operasyon sebebiyle.

Ozge00
Ozge00

131723

Kediye sut verilmez evet. Sut ishal de kabız da yapabilir duruma göre. Genellikle ishal olarak görülüyor ama kabizlik yaptığı durumlar da var. Yani bence o veterineri de değiştirin, sut öneren birinden ben cok bir sey beklemem artik. Ne bu veterinerlerin derdi anlamadim, acaba sahte klinik açıp insan mi dolandırıyorlar

gizemt77
gizemt77

1058

veteriner de oyle soyledi ozellikle sut ve zeytinyağı icirmemi soyledi, denedim. umarim ameliyat bolgesiyle ilgisi yoktur (uretrostomi ameliyati oldu)

gizemt77
gizemt77

1058

evet sut konusu biraz sasirtti beni de, sulandirip verdim ben de, karistirmamak icin de yarin zeytinyagi vereceğim biraz. aslinda bunu oneren operasyon konusunda basarili bir cerrah ama diger konularda fazla bilgisi oldugunu sanmiyorum. parazit konusunu ben de oteleyeyim bir kac hafta, biraz gecikmeden hayati bir sorun cikmaz umarim.

gizemt77
gizemt77

1058

konuya aciklik getireyim bunlari oneren ameliyati yapan cerrah, benim veterinerim alaninda iyi bir uzman ama kendisi birkac gunlugune sehir disinda oldugu icin sorularima burada yanit aramak istedim :) mesela cerrahin ciddi operasyondan sonra kedi icin agri kesiciye gerek olmadigini söylemesi de beni sasirtti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 319 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR