Kedimin Dışarıda Ki İnsanlardan Korkması Ve Saldırganlaşması

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870 Puan

Kedim dışarı çıkınca artık yürümeye başladı, hala ufak tefek sorunlarımız var ama dışarıya çıkınca yürüyor. Fakat insanlardan çok korkuyor. Birkaç kişi sevmek için kedimin yanına geldi. Kedim delirdi koşturmaya başladı, tasmadan kurtulmaya çalıştı ve kucağıma almaya çalışınca beni çok kötü çizdi. Diğer kedilere alışsın diye yanlarına götürdüm, kedilere köpek gibi saldırdı. Asosyal bir kedi olmuş. Zaten normalde asabi, sinirli ve kucak sevmeyen hırçın bir kedi kendisi. Ama insan ve kedi görünce daha farklı hallere bürünüyor. İnsanlardan neden bu kadar korkuyor ve kedilere neden bu şekilde davranıyor çözemedim ???

12 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Neden zorla dışarı çıkırıyorsunuz bu kediyi, kediler köpek gibi gezdirilmez.

Drawhel
Drawhel

13562

Bence dışarı çıkarmayın. Hem sağlığı hem psikolojisi için en iyisi bu. Bende çıkarmayı düşünüyordum ama vet. Kediler değişiklik sevmez, onlar düzenli bir hayata alışıktır dedi hem çok fazla kedi hastalığı var dışarı da...

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Kediler ne kadar dışarıyı merak etselerde bilmedikleri güvenmedikleri ortamdan uzaklaştıkları için saldırganlaşır korkar. Bizimki 1 kere apartman içine kaçtığı halde çok feci saldırganlaşmıştı bize karşı başka kedi ve insan olmamasına rağmen. Kendi egemenliğine alışmış ve başka kediler şuan ona tehdit gibi geliyor bence dışarda gezdirmeyin kedinizi. Pencereden kapılardan ayrılmıyorlar ama çok cesur oldukları için değil meraktan. Evde ne zaman bi kapı kapalı dursa önünde miyavlar deli gibi odayı bilmediğinden değil sırf kapalı ve giremiyo diye

Ozge00
Ozge00

131723

İstese de çıkınca korkması normal. Adim adim alıştırin illa çıkaracaksınız. Kafesinde dursun ilk bir çevreyi görebildigi kadar gorsun, koklasin sonra biraz rahatlayinca kafesin kapağını acin isterse kendi ciksin. Siz hic zorlamayın yürüsün vs diye. Kendini güvende hissettiği an etrafı keşfetmeye başlar. Eve geldikleri an bile köşelere saklanıyorlar düşünün koskoca bilinmez bir dunyadasiniz ve korkması normal

ayays
ayays

1031

Kediler köpek gibi çok fazla gezdirilmeye uygun değildir. Ayrıca yeni ortam ve kişilere de hiç alışık değiller. Başka insanlara ve ortamlara sokmak onu strese sokmaktan fazla bir işe yaramaz.


Ayrıca kedilerle sizin tabirinizle "sosyallestirmek" fikri de doğru bir seçenek değil zira sokaktaki canların taşıdığı ya da sahip olduğu birçok hastalık olabilir. Kıyafetlerimizle eve taşıma ihtimalimiz varken dibine sokarak neler olur siz düşünün. Hiç gerek yok.

ayays
ayays

1031

Söyle bir konularınıza baktım da, siz kafanızdaki tarzı kedilerinize empoze etmeye çalışıyor gibisiniz, yapmayın.
Kedi şampuanı ile haftada üç kere kedi yıkama kararı aldığınızı okurken gözlerim yuvalarından fırladı.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp olan elbette ama birkaç tane kediniz var anladığım kadarıyla, onları yıkamamak gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca kedinizin tavrını yanlış yorumluyor gibi bir haliniz var. Böyle tepkiler veren, insanlara dahi kendini kitlemis bir kedinin kapı önünde çıkmak için miyavladigini pek düşünmüyorum. Dışarıya çıkmaya küçük yaşta alışmış çok kedi var, doğru. Ama sizin kediniz bunun örneği gibi durmuyor.


Onlar kedi. Onları kendi kafamızdaki hayallere uydurmak eziyettir. Onların hayatına uymak gerekiyor. Öyle ki ben eve aldığım misafir sayımı bile azalttım çünkü erkek kedim gerçekten stres oluyor. Ona buna alidmasini dayatamam.


Demem o ki kedinizi evde tutun. Ona kedi gibi davranın. Ondan beklenti içine girmeyin, onunla hayat arkadaşı, can yoldaşı olun. Hem kedileriniz hem de köpekleriniz varmış, aradaki farkı bilirsiniz. Onları kendini güvenli hissettikleri alandan uzaklaştırıp strese sokmayın. Bulaşıcı ve ölümcül hastalıklara davetiye çıkartmayın.


Araştırma yapın. Kediler hakkında bilmediklerimiz yazınca arama motoruna, çok farklı şeyler buluyorum hep. Sözde bakın, fikir edinirsiniz, biraz daha tanırsınız. Hayat konforunuz artar ikinizinde. Ama ondan doğasından fazlasını beklemeyin lütfen.

zimmer
zimmer

805

Ev hayvanıysa eve alışmıştır. Dışarıda strese girer korkar. Çok normal yaptıkları. Kedi böyle bir hayvan. Mekan hayvanı diyorum ben. Köpek gibi seni takip etmez mekanından çok uzaklaşmaz.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Birde dışarıdan geldikten 2-3 saat sonra kapının önünde miyavlamaya başlıyor. Kapıyı açarsak gidiyor, açmazsak 20-30 dk miyavlayıp susuyor

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Zorla çıkarmadım 2 kere çıkardım ama yürümedi. Sonra kendi çıkmak istedi ve yürümeye başladı

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Zaten adım adım çıkardım. Şu anda tasmasını takıyorum kapıyı açıyorum kendisi dışarı çıkıyor. Tasmasız gezmeyi daha çok seviyor ama kısır olmadığı ve kedilerle kavga ettiği için tasmayla çıkarıyorum.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Benim diğer 2 kedim dışarıyı çok seviyor ve geziyorlar. Bu kedimin de gezmesini istedim sadece. Dışarıyı sevdi ama insanları ve kedileri sevmiyor. Kimsenin olmadığı yerlerde ara sıra çıkarmayı düşünüyorum

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Kediyi haftada 3 kere değil 2-3 gün içinde yıkayacağımı yazmıştım. Diğer kedilerimi yılda 2 kere bazen 3 kere yıkarım. Bu kedim benimle kalmıyor, evde başka 2 kedim var. Bu kedim sevdirmeyi, kucağa gelmeyi falan sevmez. Bu yüzden bizden bile çoğu zaman kaçar. İnsanlara korkusunu buna bağlıyorum. Ama dışarıyı sevdiğini düşünüyorum,kapıyı açarsak gidiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 625 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR