Kedimi Zayıflatmam Lazım

gizemt77
gizemt77

1058 Puan

Arkadaşlar kedim dört gün önce idrar yollarından ciddi bir operasyon geçirdi, kendisi henüz 2.5 yaşında olmasına rağmen üç kez idrar yolları kristalden dolayı tıkandı ve sonda takıldı, en son ameliyatla cinsiyeti değiştirildi.
Veteriner durumu kiloya, kuru mama ağırlıklı beslenmeye ve hareketsizliğe bağlıyor. Kabızlık sorunu da oluyor, bu da bence kilo ve hareketsizlikle ilişkili. Kalp sorunu yaşamaması adına zayıflatacağım.
Şimdiye kadar her mama istediğinde verdim çünkü bana saldırıyordu ancak şu ameliyat sürecini atlattıktan sonra ciddi kilo vermesi gerek. Kendisi 7 kilo var. Bir 3 kilo gitmesi lazim. Kas kaybı yaşamadan yaş mamayla ve evde kendim yaptıgım ıslak mamayla besleyeceğim. (Bu ameliyatı geçiren kedilere kuru mama daha az öneriliyor) Günde 2 sefer 80 gramlik yaş mamayı iki porsiyona bölerek versem, bir kere de bir avuç kadar kisir kediler icin olan kuru mamadan versem kas kaybı olmadan zayıflatmayı başarabilir mıyım? saldirganligiyla nasil basa cikacagim, gece acikinca gelip ayaklarimi isiran bir canavar kendisi. önerileriniz var mı?

3 CEVAP

Gelyahron
Gelyahron

118178

Şuan kristal durumu nasıl? Bu haldeyken mama önermek pek iyi bir seçenek değil aslında

gizemt77
gizemt77

1058

Su an ameliyatla duzeldi, veteriner ve asistani kilo verdirmem gerektigi uzerinde israrla durdu. Bi ay tam iyilesme sureci olacak, ondan sonra yavas yavas besinlerini azaltmayi dusunuyorum.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Diyet mamalar ve renal mamalar var aslında düşük ve sağlıklı protein ile düşük mineral içeriyorlar. Bunlardan veterineriniz bahsetmiştir belki. Birde sıvı mama var miamor vital drink. Ayrıca kristal oluşumuna da engelliyor. Veterinere danışarak denemenizi tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 484 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR