5 Aylık Kedim İçin Vermem Gereken Mama 58 Gr Yazıyor Paket Üzerinde. Az Değil Mi?

mervevehubble
mervevehubble

4902 Puan

Kendisi 3kg.
Yani aşırı şişko görünmüyo çok da hareketli.
10 gün kadar annemlere bırakmıştım evde tadilat olduğundan o arada almış yarım kilo :) Veteriner şişman olduğunu söyledi.


mamanın üzerinde 6 aylığa kadar 58 gram mama verin yazıyor ama bana çok az geldi 1 fincan mama yapıyo bu kadarcıkla aç kalmaz mı

3 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

5 aylık bir kedinin 3 kg olması normal değil.Mama üstündeki, günlük yazan oranları kullanarak kedinizi besleyin.Aksi takdirde yetişkin bir kedinin kilosuna ulaşacaktır.5 ay ve en fazla 6.5 aydan sonra kediniz yavru bir kedi değil,genç bir kedi olacaktır.Bu sebeple yavru kedilere nazaran metabolizma daha yavaş olacak ve kilo vermesi zorlaşacaktır.Günlük öğünü ikiye bölerek verebilir ve öğün arasında yaş mama vererek,sizi rahatsız etmesinin önüne geçebilirsiniz.

iidyl
iidyl

116641

ek olarak yaş mama da verirseniz bir gün için yeterli olur diye düşünüyorum ama 12 aydan küçük kedileri miktara göre beslemek bence çok saçma.


kedinizin karnının doyması gerek daha yetişkin değil mamadan ihtiyacı olan vitamin ve besinleri alması lazım sonuçta. bünyeye göre değişen bir durum bu, 1 yaşından sonra önünü almanız kolaylaşır zaten. mesela benimki de ortalamaya göre zayıf ama mama dayamıyorum önüne, acıktıkça yiyor.


kitten mamaların miktarla verilmesine sıcak bakmıyorun kısacası..

sforselin
sforselin

119776

Öncelikle 5 aylık kedinin 3 kilo olması normal olabilir de. Kediyi görmeden aşırı fazla, aman çok kilolu demek çok yanlış. Kediden kediye değişir ideal kilo. Ama sizin durumunuzda hekiminiz kilolu olduğunu söylemiş. Bu durumu değiştirir. Ben başta gram hesabı yaparak veriyordum mamasını. Bazen biraz azını bazen biraz fazlasını yiyor günlük hareket durumuna göre. Normal yediği mamadan kısmak yerine daha çok oyun oynatabilirsiniz bana kalırsa. Bu yaşlarda doğru miktarı ayarlamak zor çünkü.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 358 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR