Köpek Sahiplenmeyi Düşünüyorum , Yardımcı Olur Musunuz ?

Merhaba , Ailemle birlikte köpek sahiplenmek istiyoruz ama tüy dökmeyen apartman dairesinde yaşayabilecek ve uysal bir köpek düşünüyoruz . Malesefki daha önce köpek bakmadım ama ailem bu konuda bilgili. Yardımcı olur musunuz ?

7 CEVAP

milodelisi
milodelisi

11213

Nasıl bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorsunuz? Yavru olması şartmı? Yoksa daha büyük olabilirmi? Siyah Yetişkin bir labrador sahiplendirmeye çalışıyorum yardımcı olmaktan mutluluk duyarım:)

Badems
Badems

12123

Barınaklara bakın bir, istediğiniz gibi bulabileceğiniz illa ki vardır.

Barınaklardan en uysal olan köpeği alabilirsin. Bence bu konuyla ilgili çok fazla bilgi alıp kafanı karıştırma köpeğinde sorun çıktıkça araştırırsın. Temel olarak bilmen gereken şeyler var onlar sana yeter. Günde en az 2 kere dışarı çıkartıp hayvanın dışkısını atması için beklemen gerekiyor. Evde girmemesi gereken yapmaması gereken şeyleri yaptığında gür bir ses tonuyla hayır dersen birdaha yapmaz. Apartmanda hayvan beslemek yasak değilse sorun olmaz ama hayvan sevmeyen insanlar köpek havladığı anda kapına dikilebilir.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

İlk köpek sahiplerinin en zorlandığı konular tuvalet eğitimi,yürüyüş eğitimi ve liderliği sağlayamamasıdır. Bunlar sizi ciddi anlamda yıldırabilecek şeyler. Tecrübesiz olduğunuz için çok normal olarak onu eğitirken hata yapacaksınız ve bunun geri dönüşü çok kotu sonuçlar doğurabilir. Küçük ırk önermiyorum. Çünkü çok doğal bir şekilde o çok küçük ve tatlı olduğu için sizi kandırıp liderliği eline alması ve kendini büyük görmesi çok yüksek.Buna küçük köpek sendromu denir. Köpek sahibi tarafından sürekli şımartıldığı,korunduğu ve istediğini yapma özgürlüğü tanındığı için kendini büyük görür ve kendinden oldukça büyük Köpeklere ve insanlara kafa tutar. Özellikle baskın bir tavırla büyük kopeklerin olduğu bir sürüye dalan küçük köpeklerin diğer kopeklerin buna tahammül etmemesi sonucu saldırıya uğraması çok sık olur ve kavga küçüğün hareketinden çıkmış olsada büyük köpek suçlanır.
Size tavsiyem ise 7 aydan büyük kasları gelişmiş yani tuvaletini tutabilen ve temel itaat eğitimini tamamlamış,apartman yaşamına uyum sağlamış bir kopeği sahiplenmeniz. Burada kolayca bulabileceğinizi düşünüyorum. Irk olarak öneri vermem gerekirse uyumlu ırk olarak geçen Golden retriever,Labrador Retriever,Flat Coat retriever ve enerji ihtiyacını çok iyi bir şekilde karşılayabilirseniz beagle dir

Puggiesmom
Puggiesmom

234

Tüy dökmeyen demişsiniz ama önemli bi kriter değildir umarım bu çünkü bnm gördüğüm bildiğim kadarıyla her köpek tüy döküyo:) şahsi fikrim puglar uygun apartman yaşantısına. Havlaması sadece zil sesine oluyo onun dışında havlamaz desem yeri. Ayrıca çok tatlılar:)

Gofretsla
Gofretsla

116585

yuva arayanlar kısmına bakarsanız(ben sizin yerinize baktım) istanbulda sahiplendirilmeyi bekleyen onlarca yavru ve genç köpekler var bir bakın isterseniz

kediaskim
kediaskim

3211

puglar, pekinezler ve maltese terierler var fakat çok yüksek fiyatdalar.Her kedi ve köpek te tüy döker tüy dokmeyen köpek olmaz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1211 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR