Yavru Kedimin Isırma Alışkanlığı Nasıl Bırakır?

Hilalss
Hilalss

2066 Puan

Oyun oynarken ısırıyor şuan daha 2 aylık fakat alışırsa büyüyünce de devam etmesinden korkuyorum nasıl bıktırabilirim acaba?

7 CEVAP

Şu an çok küçük ve dişleri kaşınıyor. Isırması çok doğal. 4 aydan sonra azaltıyorlar. Sen şu an ne yaparsan yap ısırmaya devam edecek.


Yapman gereken şudur; kedine ısırabileceği peluş oyuncak tarzı bir şey ver seni ısırmaya çalıştığında. Bu yöntem büyük ihtimal işe yaramaz sen yine de bir dene. İşe yaramamasının sebebi kedinin şu an çok küçük olması. Zamanla anlayacaktır.
Yine de işe yaramazsa ona bunun bir oyun olmadığını anlatman lazım. Şöyle anlatabilirsin; örneğin oyun oynuyorsunuz ve senin elini falan ısırmaya çalışıyor. Oyunu bırak ve başka bir şeyle ilgilen. Zamanla anlayacaktır bunun bir oyun olmadığını.


Ama tekrarlamamda fayda var. Kediniz daha çok küçük. 4-5 aylık olana kadar ne kadar istemeseniz de ısıracaktır. Siz yine de eğitimini vermeye çalışın. Ben 3 aylıkken başladım eğitmeye, dördüncü ayda yavaş yavaş anladı ve ısırmayı azalttı.

Latahzen27
Latahzen27

13204

Benim.kedimde öyleydi veteriner ondan uzaklasmami söyledi başka bişeyle ilgilen dedi yoksa ilerde heryerin ısırık izi olur benm ki ısırması azaldı ama dişleri yeni çıktığı için o normal inanın ısırması hic acitmiyor bizimki 6 aylık oldu ????

FloorGang
FloorGang

4360

Elinle oynatma sakın. Av oyuncağı kullan.

Aylin9995
Aylin9995

1051

Isirdigi zaman hayir deyip oyuncaklarina yonlendirebilirsiniz. Oyuncaklariyla oynadigi zaman sevecen bir ses tonuyla deyip onu kutlayabilirsiniz. Evet hayir metodu diye geciyormus kediler egitiminde. Sabir ve zamanla ise yariyor. Basarilar :)

Bikedi
Bikedi

13753

Valla ben her yolu denedim su an 4.5 aylik ama olmiyor olmuyor...

Hilalss
Hilalss

2066

Dediğiniz gibi küçük ve oyun sanıp ısırıyor kızıyorum bu sefer patiliyor dönüp yine ısırıyor sıpa:) kızamıyorum da oda anlıyor bakalım büyüdükçe bırakır inşallah

Hilalss
Hilalss

2066

Oyun oynarken ısırıyor normal zamanda ısırmıyor oyuncaklar aldım elimizi oyuncak görmesin ısırmasın diye bakalım :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 357 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR