Kedi Aşılama Sonrası

Elifnrcyln
Elifnrcyln

812 Puan

Merhabalar, öncelikle kedim 5 aylık. Dün saat 15.00 civarı iken aşı için veterinere götürdüm 3 aşı birden oldu. Iç parazit, karma ve lösemi. Eve getirdiğimde çok az kuru mama yedi biraz su içti. Daha sonra yatmaya başladı. Veteriner sırtına hafif hafif masaj yaparsan iyi olur dedi ilk saat biraz masaj yaptım. Ama sonrasında kendisine hiç bir şekilde dokundurmadı sadece başını sevmeme müsaade ediyor. Yattığı saatten bugün öğlene kadar kalkmadı uyudu. 11 den sonra kalkıp birabiraz tırmalama tahtasıyla meşgul oldu. Yumurta çok seviyor diye yumurta haşladım verdim fakat normalde deli olur görünce hiç bir şekilde yemedi kokladı yalandı ama yemedi. Su, mama hiç bir şekilde ağzına sürmüyor. Ne yapmam gerekiyor bir sıkıntı olur mu acaba? Doktor ilk gün iştahsızlık halsizlik hareketsizlik normal endişelenme demişti ama insan endişeleniyor saatlerdır midesine hiç bir şey girmedi

12 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Uc asi ayni anda yapılmaz. Karma agir zaten tek başına.
Evet endişelenmeniz gerekiyor, veterineri değiştirim kesinlikle

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Yaş mama falan vermeyi deneyin. Karma zaten ağır bir aşı hem lösemi hem karma nasıl aynı günde yaptı ki veteriner hekim yazık yani.

iidyl
iidyl

116641

üç aşı aynı anda mı?


çok çok ağır gelmiştir, acilen başka bir veterinere götürmeniz lazım, benim kedim sadece karma yüzünden ölümden döndü. korkutmak istemiyorum ama zehirlenmiş olabilir lütfen çok dikkatli olun.

mrvargc
mrvargc

801

3 asinin ayni anda yapildigini ilk defa duydum gercekten. Baska bir veterinere danisin lutfen.

kubraturan
kubraturan

1045

Ben sadece lösemi aşısını bile ağır olduğundan yaptırsam mı diye düşünüyorum nasıl veteriner 3 aşıyı birden yaptı ?? Ve karma da ağır bir aşı benim kedim 2 3 gün kendine gelememişti

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Sizden uzaklaşma değil de, aşılar çok ağır gelmiştir. Üç aşı aynı anda nasıl yapabiliyor? Gözlemlemeye devam edin, çok riskli sonuçları doğabilir.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Evet gözlemleyin hatta başka veterineri arayarak danışabilirsiniz. Ateş durumuna bakın. Yalnız bu veterineri aramayın yine

Ceyday
Ceyday

4128

Uykusu olması normal 3 aşı birden fazla gelmiştir yavruya doğal olarak halsizlik yapar bugün yarın toparlar.normalde aşıların 1 er hafta aralıklarla yapılması gerekiyor diye biliyorum.ilk gün iştahsız olur saatler geçtikçe acıkır azar azar yer birşeyler.

Ceyday
Ceyday

4128

Durumu değişmezse başka bir veteriner hekime danışın

Yuusuft
Yuusuft

3560

Götürdüğünüz yer bir veteriner değil can almaya gelmiş bir cellat sanki 3 aşı aynı anda yapılmaz yapılamaz karma başlı başına ağır bir aşıdır ki aşı arası en az 10 gün geçmesi gerekiyor iç dış parazit ve kuduz aynı anda yapılabilir ama diğerleri için mecbur süre geçmesi lazım

FridaDora
FridaDora

4279

Allah belasını versin o veterinerin... Kusura bakmayın ağır gibi oldu ama hiç değil. Küçücük bedene 3 aşı yapılır mı? Nasıl acı çekiyordur. Lösemi öncesinde tetkik yapılıp yapılması gereken çok ağır ve tehlikeli bir aşı, karma başlı başına ağır reaksiyonlar gösterebilen bir aşı adı üzerinde... Umarım bebek güçlüdür ve toparlanır... Bu durum size ders olsun ve asla unutmayın. Lütfen kediler hakkında genel- sağlık- beslenme gibi konularda FARKLI BİRÇOK KAYNAKTAN araştırma yapın, kedinizle ilgili hareket edeceğiniz her konu hakkında çok dikkatli ve araştırmacı olun. Kusura bakmayın bu sizin cehaletinizinde eseri. Veterinere Sormalıydınız. Bundan sonra herşeyi Sormalısınız, düşünmelisiniz, araştırmalısınız... Üzüntünüzde ve endişenizde haklısınız, sizi anlıyorum ama yaptığınız çok büyük bir hata... Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm gerçekten.

Elifnrcyln
Elifnrcyln

812

Şu an bir şeyler yedi su içti kendini temizliyor. Sanirim toparlanmak için cok fazla uykuya ihtiyacı vardı. Yalniz hiç bir şekilde kendine dokundurmak istemiyor kucağa alınca ağlar gibi ses çıkarıyor benden uzaklaştı mı acaba.. buna çok üzülürüm..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 450 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR