Misafir Evsahipliği Yaptığım Hamile Kedimin Yavrularını Sokağa Alıştırmak İstiyorum

yigitselma
yigitselma

196 Puan

Mayis ayında balkonuma gelmeye başlayan kedimin hamile olduğunu fark ettim; hamilelik sürecini ve yavruların emme sürecini rahat geçirmeleri için evime aldım. Ancak amacım sürekli sahiplenmek olmadı en başından beri. Çünkü her varlığın kendi doğasında yaşaması gerektiğini düşünüyorum. 3 yavru ve anne de çok iyi ve sağlıklı şükürler olsun. Anne dışarı gidip geliyor çünkü onu eve bağımlı kılmak istemedim başından beri ancak yavruları ne zaman nasıl salmalıyım kısmı çok kafamı kurcalıyor. Bu konuda tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Yavrular 3 tane ve 2 aylıklar şu anda


12 CEVAP

iidyl
iidyl

116641

sokağa alıştırmak yerine sahiplendirseniz? doğalarında yaşamaları şu beton altı şehirlerde imkansız zaten, o ayrı bir konu.


her biri birbirinden tatlı kolayca sahiplenilir.. evde doğup 2 ay geçirmişken lütfen sokağa terk etmeyin o canları, yaşayamazlar.

derya1616
derya1616

2557

sokaha salmayın lutfen sokakta dogmamislar ve hic tanimiyorlar.burasi ****** degil.arabalar onlar icn cok tehlikeli.vahsi hayvanlar yok ama vahsi insanlar var.gecenlerde gördüm birkac cocuk iki aylik boyle bir kedinin gozune cubuk sokmaya calisiyordu.disarsi insan görünümlü seytan dolu.salarsaniz yazik olur bu masumlara.dunyada hic sokak kedisi olmasa hep yanimizda olsalar keske

Bence imkanınız varsa sahiplenin... Köy olsa doğrudur kendi doğasında yaşar ama şehirlerde betonların içinde arabaların arasında yaşamak doğası değil onların. Sahiplenmiyorsanız da hepsini birlikte sahiplenebilecek birisi varsa ona sahiplendirin... İlan verirseniz illaki isteyen çıkar.

Ceyday
Ceyday

4128

Onlar artık evde doğmuş ev kedisi olmuşlar sokakta yaşayamazlar sahiplendirin sokakta kötü niyetli çok insan var haberlerde görüyoruz.

sforselin
sforselin

119776

Doğada yaşaması gerektiğine inanıyorum çok yanlış bir fikir. Doğa dediğiniz şartlarda ortalama olarak en fazla 4 yıl yaşayabiliyorlar. Ev şartlarındaysa 15 yıl yaşaması anormal bir durum değil. 20 yaşına kadar sağlıklı yaşayanlar var.
Benim tavsiyem de evinize almamış olsanız da kedim diye hitap edecek kadar sevdiğiniz anne kediyi kısırlaştırıp mümkünse ona arkadaş olsun diye yavrulardan birini de almanız. Bakamayacak olduğunuz yavruları da güzel araştırarak sahiplendirmeniz. Çünkü bunları yapmazsanız aşısız yetersiz ve kötü beslenen bu kediler "doğalarında" yok olup gidecekler.

Ozge00
Ozge00

131723

Sahiplendirin

Bencede sahiplenirim hemen yuva bulurlar ev konforuna alışmış onlar

zimmer
zimmer

805

Sahiplendirebilirseniz güzel olur. Biraz daha büyüdükten sonra dışarıda çok araba geçmeyen bir yerde yaşayabilirler. Önünde küçük bahçe olan apartmanlar var mesela. Oralarda yaşarlar.

yigitselma
yigitselma

196

İlgilenen ve tavsiyelerini belirten herkese çok çok teşekkürler. Söylediklerinizi değerlendireceğim. Sizlerin de aklında olsun o zaman, Bursa'da yaşıyorum. Gerçekten sahiplenmek isteyen birileri karşınıza çıkarsa/aklınıza gelirse buradan yazarsanız sevinirim.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Daha fazla beklemeden sahiplendirin. Benim yavru 3 ayi gecince kimse mesaj atmamaya basladi. Su an 4 aylik ve ilana kimse yazmiyor. Halkimiz kucuk kedi seviyor halbuki annesiyle uzun sure yasamasi daha saglikli. :D

Ozge00
Ozge00

131723

Instagram üzerinden daha çok kişiye ulaşırsınız. Yaşadığınız sehrin hayvan sahiplendirme sitelerine bakin. Ordan ilan verin.

iidyl
iidyl

116641

buradan bile ilan açabilirsiniz aslında

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 626 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR