Kulak Morarması

Cbcan
Cbcan

3803 Puan

Merhabalar kedim leo 5 aylik sarman. Bu sabah kulağının morardiginj fark ettim. Anlam veremedim dün yoktu. Sanki bir yere sikistirdi da kan oturmuş gibi hem içten hem distan morluğu fark ediliyor kulağında herhangi bir acı da yok ellettiriyor normal . Nedir bu acaba ?


9 CEVAP

Gelyahron
Gelyahron

118178

Bende de var Sarman kedi. Çok sakar, sürekli bir yerlere çarpar. Oyun oynarken kendini kaybediyor. Belki o bölge bükülüp o şekilde kan oturmuş olabilir. Elinizle hafif şekilde ovalayın. Bir kaç güne düzelir

Merhabalar kedinizi derhal kliniğe götürmenizi öneririm. Kulakta mantar başlangıcı olabilir. Genellikle kulak etrafında başlayan bu hastalık kısa vadede teşhisle hızla iyileşebilen ancak yayıldıktan sonra tedavi süreci 3-4 aya kadar sürebilen, titizlikle ve sabırla ancak sonuç alınabilen bir rahatsızlıktır. İnsanlarda maksimum 15 günde alınabiliyor. Bu nedenle size bulaşsa bile çözümünün olduğunu unutmayın. Eğer kulak yüzeyinde mantar tespiti olursa muhtelen hekiminiz ''Travazol'' adlı kremi almanızı ve yüzeye uygulamanızı isteyecektir. Ancak ''Ecosin tablet'' den ben daha çok sonuç almıştım. Bunları araştırabilirsiniz. Telaşa kapılmayın öncelikle en az 2 farklı kliniğe başvurun ve her ikisinin de teşhisinin aynı olduğundan emin olun. Farklı bir sorunuz olursa yazmaktan lütfen çekinmeyin. Geçmiş olsun.

@ayays değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Nacizane fikrimi belirttim. 1 yaşında british shorthair kedimde mantar başlangıcı tam olarak bu şekilde başladı. 4 ay uğraştım ve yeni düzeldi. Tüylenmeler yeni başladı ve şu an ilk etaptaki gibi morluklar yavaş yavaş azalmaya başladı. Biz burada tam olarak teşhis koyamayız. En doğru çözüm bulunduğunuz şehirde varsa hayvan hastanesi yoksa kliniktir.

Cbcan
Cbcan

3803

Çok teşekkür ederim.Evet çok oyuncu sürekli oynar yerinde durmaz gece 3-4 gibi yoktu sabah 8 gibi fark ettim bu kadar kısa sürede mantar olamaz diye düşündüm ama korktum da

ayays
ayays

1031

Hiç mantara benzemiyor. Benim oğlum tırmanmalı evinin kapısına vurmuştu kulağını, o zaman onunda böyle olmuştu iki güne geçmişti. Hekiminize bir fotoğraf atın ama mantar mücadelesi vermiş biri olarak kulak çevresinde evet ama içinde böyle bir başlangıç hiç görmedim ben.

ayays
ayays

1031

Merak ettiğim durumunuz nasıl?

Cbcan
Cbcan

3803

Lütfen bir yardım edin

Cbcan
Cbcan

3803

Hepinize çok teşekkür ederim ben bir hekime götüreyim içim rahat etsin

Cbcan
Cbcan

3803

Merhaba aynı gün veterinere götürdüm hekimimiz mantar olmadığı herhangi bir hastalık belirtisi de olmadığını bir şekilde orayı morartmis olduğunu söyledi. Gerçekten de yaralanması zor bir bölgeyi momartmis. İki gün içinde momarti geçti. Hâla oyun derdinde. Çok teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4263 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR