Sistit

cuneytsahin
cuneytsahin

12630 Puan

Merhaba arkadaşlar.Kedim 1 yaşında ve kısır daha öncelerden sistiti vardı tedavi oldu ve geçti fakat şu an evde sürekli huzursuz bağırarak geziyor kendi kendine ordan oraya koşuyor ve sürekli bağırıyor.Bugün de tuvaletten sonra çarşafa oturunca fotoğrafda gördüğünüz gibi idrar bırakmış rengi normal mi sizce ve eğer sistit ise tekrardan bir öneriniz var mı ?


6 CEVAP

antibiyotik tedavisine başlamanız gerekebilir antibiyogram için veterineriniz örnek almalı ona göre tedavi uygulasanız çok daha iyi olur

Drawhel
Drawhel

13562

Tekrar sistit olduysa veya şüpheleniyor iseniz, bol su içirmeye çalışın evde bir odada veya su kabında olmasın su, kediler su içmeyi unuttukları için her odaya su koyun bence, onun dışında yoğurt verin, kumunu devamlı temizleyin, mamasını değiştirin belki maması da buna sebep oluyor olabilir aklıma gelen bunlar. Ama siz yine bir vet. Danışın, tekrar oldu mu yoksa başka bir şey mi baksınlar.

Drawhel
Drawhel

13562

Birde devamlı suyunu değiştirin, iki üç gün boyunca aynı suyu icmesin, bakteri ürer.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Evet uygun mama kullanmakta önemli :( mamalar pahalı oluyor ama sistit ve idrar yolu tıkanmaları tekrarlama riski olan hastalıklar

Sevdaaltuntas
Sevdaaltuntas

1132

Kedim masrafında kronik sistit problemi var. Sürekli veteriner kontrolünde olmamıza rağmen tıkanıp duruyordu. Kotervin adlı tamamen organik bir ürün ve hills urinary metabolic stress mamasıyla birlikte uzun süredir sistit problemi ile karşılaşmadık. Bunlardan en etkilisi kotervin oldu bizim için. Veterinerinize danışıp alabilirsiniz. Tamamen organik olduğu için kedilere bir zararıda yok ve içerisindeki şaşeler uzun bir süre gidiyor zaten. Bu arada eğer kediniz tombik bir kediyse buda çok büyük etken idrar yollarının tıkanması için ve en önemlisi bol bol su içmesi gerekiyor.

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Mama olarak N&D tahılsız kullanıyorum.Su da içiyor ama son zamanlarda azaldı gibi.Dediğiniz gibi yoğurt vs deneyebilirim.Cevaplarınız için teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 508 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR