Kısırlaştırma Sonrası Tuvalet Problemi Ve Bakim?

gigiced
gigiced

1024 Puan

Kedim kisirlastirdiktan sonra büyük tuvaletini yapmadı birkaç gün oldu kisirlastirali bazı forumlarda okuduğuma gore normal birşey olduğu söyleniyor yarın veterinerimizi arayacağım yine de bilgisi olanlar benimle paylaşirsa çok sevinirim tuvaletini yapmadı için özel bir şey uygulamak gibi..?şu an da yaş mama verdik sadece ve su.. bunun dışında kısırlaştırma sonrası nasıl kedime bakmalıyım tecrübelerinizi paylaşabilir mısınız benim çocuğum erkek kedi..

8 CEVAP

Tengu
Tengu

14308

@elifdizman veterinerimizin kısırlaştırma sonrası kefir vermemin sorun olayacağını söylemişti ben de 2. gün kefir vermiştim.
benim oğlan saat 10.30 da ameliyattan çıkmıştı gece 12 de deli gibi oyun oyayacak hale gelmişti ve ertesi sabah 9 gibi kakasını yapmıştı. sanki ameliyat olan benmişim gibi davranmıştı.
o baygın, sarhoş gibi yürüyemediği, titrediği, kustuğu hallerini görünce keşke yaptrımasaydım demiştim ama aynı gün o kadar iyi toparlamıştı ki vicdan azabım kaybolmuştu. umarım kerkesin yavrucağı ameliyatı böyle atlatır

elifdizman
elifdizman

1128

Bizim kızımız yeni ameliyat oldu 2 gündür kakasında herhangi bir sorun yok biraz sıvı olması dışında. Ben bu tip durumlarda normalde kefirr veriyordum. Kısırlaştırma sonrası verilir mi emin değilim. Yaş mama vermedim hiç operasyondan sonra 10 gün vermeyin demişti hekimimiz bize. Bolca su içmesini sağlayın. Kefir içinde hekiminize danışın derim ben

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

2.5 gunu gecerse zeytinyagi damlatin agzina 1.5 cc ozaman yapar

gigiced
gigiced

1024

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar peki o ameliyat bölgesini yalamak istiyor hep bizde engel oluyoruz kaç gün sonra yalasa sorun olmaz yani ne kadar süre ameliyat bölgesini yalamamalı?

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

her ne kadar erkeklerde kolay geçse de kaka yapmama çoğu kedide gözlemleniyor biz de yaşamıştık 1 haftaya yakın süre yapmadı sıvı ağırlıklı beslerseniz daha sağlıklı olur

cigdemacici
cigdemacici

615

Ben de cok endiselenmistim ilk yaptirdigimda. :) Ameliyatın nasıl yapıldığına bağlı. Ben yaptirdigimda dikis atmislardir ama kendiliginden eriyen dikislerden 3 gunde eridi ve yalamasina ragmen bise olmadi. Siz yine de uzak tutmaya calisin oyalayin biraz ve sık sık kontrol edin asiri kizarma sisme olursa veterinere basvurun. Tuvaletini de temiz tutmayı ihmal etmeyin mikrop kapmasin.

cigdemacici
cigdemacici

615

Kedinin kilo alma durumu var ve o yüzden kesinlikle sık vermeyin yaş mamayı.

gigiced
gigiced

1024

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar peki o ameliyat bölgesini yalamak istiyor hep bizde engel oluyoruz kaç gün sonra yalasa sorun olmaz yani ne kadar süre ameliyat bölgesini yalamamalı?

ka06
ka06

10040

Veterineriniz nasil bilgi vermedi ki birkac gun mamasini sulandirip verin diye ilginç. Ameliyatlı bölgesini zorlamamasi için daha sıvılaştırılmış gıdalar vermelisiniz mesela yaş mamayı biraz daha su koyup katmalısınız. Onun dışında dikiş bölgesini yalamamasina dikkat et mümkünse yakalik takin bir hafta ever mümkün değilse kendi yöntemimi soyleyim bebek tulumunu üstüne giydirip dikmiştim bazı yerlerini keserek çünkü başedemiyordum sürekli yaliyordu kanıyordu. Bir hafta tulumla gezdik mecburen . O bölgeyi korumaya çalışın bir şekilde yoksa geçmiyor daha da açılıyor ameliyat bölgesi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 394 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR