Üriner Sistem Koruyucu Mama

ufukimrah
ufukimrah

1130 Puan

Merhaba arkadaşlar. İki hafta önce kedimi (3yaşında kısır erkek) idrar kaçırma ve tuvalete sık sık girip çıkma ve yapamama şikayetiyle vet.e götürdüm.Kristalleşme ve enfeksiyon vs olduğunu söyledi. İğne ve mama tedavisinden sonra şuan gayet iyi. Fakat vet.in önerdiği ve kullandığım mama advance veterınary dıets cat urınary 1,5kilosu 140tl. Eski mamasını kullanabilirsin dedi(Farmina matisse somonlu) yaş mama kesinlikle vermemen lazım dedi. Tekrardan bu sıkıntıyı yaşamak istemiyorum. Üriner sistem koruyucu mama önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.


5 CEVAP

gizemt77
gizemt77

1058

kristallesme icin yas mama neden kesinlikle yasak? iki yildir bu hastalikla ugrasiyoruz, ameliyat duzeyine kadar geldim ama hem forumlardan hem veterinerlerden ogrendigim kadariyla kisitlanmasi gerekenin kuru mama oldugunu soyleyebilirim. ben ikisini dengeli veriyordum. kuru mama olarak hills s/d yas mama olarak fosfor ve magnezyum orani dusuk olan herhangi bir yas mama vermek yeterli su ihtiyacini karsilamasi acisindan. artik kuru mama vermeyi kestim ameliyattan sonra.

Ozge00
Ozge00

131723

Evet bende sivi kullanılmalı diye biliyordum. Baska bir uzman veterinere daha danışın emin olmak amaçlı.

_claudia_
_claudia_

1725

Urinary mama hangisi iyidir bilmiyorum ama yaş mama yemesin denilmesi saçma değil mi çünkü böbrek ve idrar hastalıklarında en büyük etmen yeterli su tuketmemeleri, ve kediler yeteri kadar su içmez ki keyiflerine kalsa suyu yediklerinden almaları gerekiyor diye biliyorum.. Asıl su alamazsa yaş mama yemezse tekrar etmez mi bu hastalık.. Su içiyordu yeteri kadar diyosanız da mamadan kaynaklanmis olabilir hastalik, tekrar aynı mamaya dönmeseniz mi acaba, iyi gelmiyor olabilir..

ufukimrah
ufukimrah

1130

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Açıkçası bana da garip gelmişti yaş mama yemesin demesi. Şuan çok şükür durumu gayet iyi evin her köşesine su kabı koydum :) Farmina matisse eski maması diğer kedim 4-5 senedir yiyor bi sıkıntı olmamıştı ama ND düşük tahıllı somonlu mama alacağım(Hazır indirime girmişken) umarım rahatsızlığı tekrarlamaz.

gizemt77
gizemt77

1058

yabanci forumlarda mamanin icinde balik içeriği verilmesinin cok onerilmedigini okumuştum, yani arada tabiki verilebilirmis ancak diyetinin bir parcasinin olmasini onermiyorlarmis, sebebini unuttum ama bence onemli olan her gun en az bir porsiyon sulandirilmis yas mama yemesi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 700 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR