Sosyalleşme Ve Evde Tuvalet Sorunu

Merhaba, 3 yaşındaki Maltese Terrier oğlumuz dışarı çıktığında diğer köpeklere havlıyor hatta bazen ısırmaya çalışıyor. Yetişkin insanlarla ve çocuklarla bir problemi yok fakat köpek gördüğü zaman durmuyor. İnternetten okuduğumuz bilgilere göre bu durum olduğu zaman tasmasını çekmeyin rahat bırakmayın diyorlar fakat diğer köpeklere zarar verme potansiyeli olduğu için bunu yapamıyoruz.


Bunun dışında, eşim ve ben çalıştığımız için gündüzleri evde yalnız kalıyor. Sabah ve akşam tuvalet ihtiyacı ve yürüyüş için dışarı çıkıyor. Evde ihtiyacını görmesi için balkonda çiş pedi mevcut, normalde tuvaleti geldiğinde bize haber verip balkon kapısını açtırıyor. Evin içerisinde serbest bıraktığımız zaman tuvalet eğitimi olmasına rağmen evin içerisine yapıyor. Yaşam alanını daraltmamak için balkonda bırakmak istemiyoruz fakat bu sorun yüzünden mecbur kalıyoruz ve içimiz hiç rahat değil.


Bu iki sorunun çözümü için neler yapabiliriz, yardımınız olursa seviniriz.

3 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

Köpek sürülerinde bir yönetici olur eğer siz olmazsanız yöneticilik ihalesi köpeğe kalır o da sürüyü tehlikelerden korumak, dengede ve mutlu tutmak için kendine görevler edinecektir , Ormanda yaşamadığımız için köpek yönetici olma sorumluluğunu almamalıdır bunu sizin üstlenmeniz lazım böylece köpek -tamam yönetici ben değilim neden havliyim ki neden saldırayım ki yönetici köpek bi şey yapmıyorsa benim de yapmama gerek yok- dicek ve kafası rahat olacak.
sürü merkezine ( eve) boşaltım yapmak köpekler için stres kaynağıdır çünkü bu koku sayesinde yırtıcılar sürü merkezini bulur ve avlanmaya gelebilirler. ormanda hiç bir köpek sürü merkezine boşaltım yapmaz.
3 yaşındaki bir yetişkin köpeğin tuvalet alışkanlığı oturmuştur ve düzenli çıkardığınızda dışarı yapacaktır evde yapma ihtiyacı hissetmeyecektir eğer yeteri kadar gezdiriyorsanız tabi. gece yatmadan önce de son bir tuvalet için çıkarmalısınız.
köpek için güvenli yaşam alanı oluşturmak ve bu alanın mümkün olduğunca dar olması önemlidir çünkü geniş alanları kontrol etmek daha zordur. bu yüzden daraltmanız onu mutsuz etmez tam aksine rahatlatır.
öncelikle yapmanız gereken, köpek için stres kaynağı olan çiş pedini evden kaldırmak.
sonra, gezilerinizde değişkenlerle ( köpekler,arabalar,motorlar, insanlar kediler vs.) arada siz olmalısınız. değişkene kim daha yakın olursa sorumluluk ona ait olur.
köpek gördüğünde durmuyorsa muhtemelen köpeğe daha yakın duruyor, bu durumlarda sakince kendinizi değişkene(diğer köpeğe) yakın kalacak şekilde konumlandırın ve oradan sakin adımlarla uzaklaşın böylece gereksiz sorumluluk altına girmesine engel olmuş olacaksınız ve zamanla tepkisi azalacak bir süre sonra köpeklerin yanından geçerken köpek arkadaşınızın hiç tepki vermediğine şahit olacaksınız.
komut ödül veya ceza ya gerek duymadan dediğim şekilde yaparak bu durumları yönetebilirsiniz değişkenin ne olduğu önemli değil her değişken için geçerlidir.

Whitedog
Whitedog

2551

zibityus arkadaşa katılıyorum, bunun dışında ekstra olarak kral köpek ailesi diye bir sayfa var. ücretsiz içeriklerine instagram ve youtube üzerinden, veya internet sitelerindeki arşiv üzerinden ulaşabilirsiniz. arşive sorunlu konularınızın anahtar kelimelerini yazdığınızda pek çok faydalı video çıkıyor, anlattıklarını denemenizi öneriyorum. inanın hiçbir şey kaybetmezsiniz. :)
http://www.kralailesi.com/arsiv/

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, önerilerinizi uygulayacağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 565 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR