Yavrularını Emzirmiyor

Rkandu11
Rkandu11

5220 Puan

Merhaba arkadaşlar. 2-3 gün önce Bahçede Doğum yapmış kedi yavrularını galiba emzirmiyor başka yerde yatıyor. Kedi süt tozu bulamadım, veterinerin önerisiyle laktozsuz süt ve pirinç ununu karıştırıp şırıngayla çok yavaş bir şekilde içirmeye çalışıyorum. Günlük Ne kadar vermeliyim başka yapmam gereken bir şey var mı? Kendi kızım 1.5 yaşında Doğum yapmadı diğer ay kısırlaştırıcam, emzirebilir mi?

15 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Emziremez. Yavrular kac haftalık? ona göre verilir.

Derin
Derin

196

Yavruları annenin karnına doğru koymayı deneyebilirsiniz. Anne isteksizse bir hastalığı olabilir, veterinere götürebilirsiniz veya süt anne arayabilirsiniz.

Ozge00
Ozge00

131723

Sokak tehlikeli suan onlar icin. yattıkları yer güvenli mi bari? Baska hayvanlar girebiliyorlar mi

Ozge00
Ozge00

131723

Aa sahipleri bakmıyor mu? Kediye yemek veriyorlardir inşallah. Üzüldüm şimdi ya, yazik.onceden kisirlastirsalardi boyle olmazdi. O hayvan daha çok doğum yapar. Birkaç hafta sonra bile kızgınlığa girip tekrar hamile kalabilir.
Size alışıksa kedi yavruları ellemeniz pek sorun olmaz, yabancı biri dokununca kokusu siniyor ve kendi yavrusunu bile tanımıyorlar çoğu zmaan. Bundan sonra siz bakin o zman, diger sahiplerinden daha iyi bakarsiniz eminim. Bakmaniza karışmazlar umarım

kubraturan
kubraturan

1045

Annenin de dışarıda kendini doyurması lazımki yavrulara süt verebilsin. Bence annenin karnına koyun yavruları öyle bi bakın emiyolar mı diye

Ozge00
Ozge00

131723

2 saate bir yedirmek lazim. Tuvaletini anneleri yaptiriyor mu? Yaptırmıyorsa onu da siz yaptırabilirsiniz

Ozge00
Ozge00

131723

Kedilerin karni sis mi bakın. Sisse emziriyordur.

Rkandu11
Rkandu11

5220

Yavrular 1 haftalık değil henüz. Karınları da sanki şiş gibi ama bilemedim ya. Tuvaletini de yaptırıyor mu bilmiyorum, Doğum yaptığını henüz dün akşam öğrendim, kedilerin sahipleri ilgilenmiyor ben ilgilenmeye çalışıyorum, ben de pek bilmediğim için öğrenmeye çalışıyorum işte.

Rkandu11
Rkandu11

5220

Ayrıca 1 tane kardeşleri maalesef gece vefat etmiş

Ozge00
Ozge00

131723

Gozlemleyin o zman ilgileniyor mu diye. Simdi siz bebeklere kendiniz bakarsanız anne daha sonra bebeklerle ilgileniyorsa bile bırakır onu.
Eve alsinlar kediyi, niye sokakta doğurmus ki. Yazik olur. Gece erkek kediler yavruları bogmaya çalışır. Daha önce cokca sahit oldum, anne suan hassastir zaten iyi bakılması lazım.
Umarım bakıyordur bebeklerine, bakmadığını anlarsaniz sahibine söyleyin. Çünkü eve alip bakmak lazim sokakta zor olur. 2 saate bir sut içirip, çişini masajla yaptırmak lazim, gazini cikarmak lazim, sicak su torbaları ile sıcak tutmak lazim. Baya zaman ayırmanız lazim yani.

Ozge00
Ozge00

131723

Anne günün çoğunu bebeklerle geçirir ama arada gidip baska yere de yatabilir yani. Cok uzaklaşmaz ama.

Rkandu11
Rkandu11

5220

Bunların amacı insanlık değil ki baksınlar, umrunda değiller. Bunlar normalde sokakta yaşıyor sahipli değiller, biz buraya taşındığımız zamandan beri peynir vs sonra kızımı barınaktan sahiplendiğimden beri kızımın mamalarından veriyorum. Annemin yalancısıyım bilmiyorum ama Bodrum’a fare girmesin filan diye besliyorlarmış. Şimdi bebekler Bodrum’da kutuya koydum, altına bez serdim soğuk olmasın diye. Söylediklerinizi yaparım mühim değil, büyüdükten sonra da mama veririm zaten, belediyeyle de görüşücem kısırlaştırırlar mı bilmiyorum veteriner var mı onu bile bilmiyorum, hayvanlar neredeyse hiç bir belediyenin hiç bir siyasetçinin umrunda değil, yazık gerçekten. Umarım bir gün, sokakta açlıktan ölen hayvanlar gibi onlar da ekmeğe ve suya muhtaç kalırlar..

Rkandu11
Rkandu11

5220

Şuan annesi bulunduğum yerde değil geldiği zaman kapıları kapatıcam ki dışarıya çıkmasın çocuklarıyla ilgilensin.

Rkandu11
Rkandu11

5220

Teşekkür ederim, zaten gerçekten onları sahiplendeydiler, benim bakmama gerek olmazdı dolayısıyla öyle bir hakları yok.

Rkandu11
Rkandu11

5220

Ben hiçbirini aç susuz bırakmıyorum ama belki de dediğiniz gibi yemek arıyordur, onun dışında evcil değiller çok vahşi olmasalar da bebeklerini karnına koymama izin verir mi bilemiyorum denemek lazım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1151 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR