Hata Mı Yapıyorum? Yardım!!

begumasli00
begumasli00

812 Puan

merhaba
5 aylık dişi kedim jesse'yle kardeşimin evine geldik. burada jesse'nin erkek kardeşi var fakat 2 aydır birbirlerini görmedikleri için unuttular şu an yabancılar. kardeşimin kedisi sakin ve arkadaşca bir tavır göstermesine rağmen benim kedim çok hırçın stresli olduğunu hissediyorum bu yüzden ayrı odalarda tutuyoruz. burada 2 hafta duracağız sonra kendi evimize geçeceğiz. ben kedimin sosyal olmasını istiyorum, annemde de kedi olduğu için ve öğrenci olduğumdan dolayı sık sık olmasa da bu seyahatleri gerçekleştirmek, kardeşleriyle bir araya getirmek istiyorum. yani küçüklükten alışmasını istiyorum. şu an diğer odada kardeşimin kedisinin oyuncağıyla oynatmaya çalışıyorum ona bile hırlıyor. bugün ıslak mamaları karşılıklı yemelerini denedik ikisi de yedi fakat benimkisi sürekli hırlıyor agresif tavırlar sergiliyor. tabii ki bunda henüz 2 gün olmasının etkisi vardır. acaba hata mı yapıyorum? bu yaşlarda alışmasını istiyorum. zamanla alışır mı(seyahatlere, kardeşleriyle bir araya getirmede)? yoksa alışmama ihtimali de var mı, yani onu zorluyor muyum acaba?

5 CEVAP

Ayseipek
Ayseipek

4

Onu başka bir eve götürmeniz kendinizde stres yaratmış zaten, durumun geçici olduğunu bilmediği için de agrasif. Devamlı orada kalacağını zannediyor. Onunla çocukla konuşur gibi konuşup durumu anlatmalısınız. Kardeşinin kokusuna alışması lazım önce. Diğer kedinin battaniyesiyle bir iki gün geçirip kokuya alışsın önce. Onu kutu içinde diğer kediyle aynı ortama getirin. Yanından da ayrılmayın ki güvende hissetsin. Sürekli ilgi gösterip durumu anlatırsanız terk edilmeyeceğini anlar. Seyahat öncesinde de nereye, ne için, ne kadar sireyle gideceğiniz anlatırsanız döneceğinizi bilip strese girmez. Mekan değişikliği kedilerde en büyük stres nedenidir. Sevgiler.

sforselin
sforselin

119776

Daha kısır olmamalarından korkardım ben. Diğer konuyu bilmiyorum.

Kediperi
Kediperi

2798

Farkli bir eve goturmek zaten stress yaratiyor, birde baska bir kediyle aman aman sabirlar diliyorum... Benim kedimde arabaya bindigimiz zaman cok huysuzlaniyordu, birkac kez arac icinde serbest biraktim (seyehat ve park halinde) onunla yorumlarda yazildigi gibi konustum (senin hava almani sagliyorum, birlikte arkadaslik kurmaya calisiyorum, seni cok seviyorum gibi) suan hic problem yasamiyoruz ve market alisverislerine bile birlikte gidiyoruz kapi sesi duyar duymaz box'ina giriyor ve diger kedilerle de arasi duzeldi. Sabirli olun ve bebek gibi yaklasin birde mumkunse baskasinin evinde kalma gununu en aza indirin cunku bazen su dahi icmiyorlar

Kediperi
Kediperi

2798

Birde zarar verme asamasina gelmeden hep tetikte olun sevdigi oyuncagiyla oynatmaya calisin iki kediyi birden

begumasli00
begumasli00

812

benim düşüncem, ileride aile evi, kardeşimin evini ziyaret ettiğimde onu yanımdan ayırmamak, o yüzden alışmasını isterim. ama tabii ki şu an gözlemliyorum sadece, bu durumlara alışmak yerine daha çok stres yaparsa ziyaret günlerini minimuma indirip onu evinden ayırmayacağım... önerileriniz için teşekkürler, onunla sık sık konuşmaya başladım bile. şu an daha iyi ama tabii ki diğer kedimiz kapıya fazla yaklaşmadığı sürece:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 294 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR