Kedimizi Ne Zaman Kısırlaştırmalıyız?

Pisikedi
Pisikedi

245 Puan

Merhabalar kedilerimiz erkek ve bir buçuk aylıklar tahmini olarak ne zaman kısırlaştırmak gerekir ve erkek kediler için kısıtlaştırma ücreti ne kadardır acaba ?

11 CEVAP

pnariy
pnariy

915

6 aylık olduğu zaman kısırlaştımanız gerekli erkek kedilerde ameliyat daha kolay oluyor fiyatı ise 300-500 TL arası

6-7 aylık olduğunda kısırlaştırabilirsiniz. fiyat şehirden şehire değişir

Nurls
Nurls

4157

Kilosu yerinde olmalı (3kg+). Belirtiler gösterdiğinde kısırlaştırın derim.

Zeynepulku
Zeynepulku

122981

Her veteriner farklı birsey söylüyor bence bu durumu kedinizin kızgınlığa girme belirtisi ne göre karar vermelisiniz. Benim vet hekimin ortalığa iseme vs yapmiyorsa 10-12 aylıkken kisirlastiralim demişti. Başka bir arkadaşımın kedisi 6 aylıkken etrafa isiyordu hemen kisirlastirdilar.

Sulekaya111
Sulekaya111

1352

7 aylıkken kisirlastirdim hiç kızgınlığa girmemesi daha iyi erkek kedilerin koku bıraktıkları için . Kimi veteriner 7 aya küçük dedi kimiside en uygun zaman dediler fiyat olarakta 350 verdim erkek kedi için.

Pisikedi
Pisikedi

245

Cevaplarınız için teşekkürler

ballokumu
ballokumu

9431

Ne 6 aylığı yahu. 1 yaşını doldurmadan kısırlaştırmayın. Kaldı ki koku bırakmıyosa kısırlaştırmayın. Kısır olmayan 2 yaşındaki kedide bile üriner problem görülüyorsa. Gelişim tamamlanmadan ne bileyim. Dişi olsa kısırlaştırın derdim de. Kediler böbrek rahatsızlıklarından kaybediliyor genelde. Bu benim fikrim iyi günler

surpriz
surpriz

4189

bu konuda onlarca makale okudum. 10u aşkın veterinerle görüştüm. bilimsel değeri olmayan onlarca forum gezdim. vardığım sonuç şu şekilde : herkes farklı bir şey söylüyor. 6 aylıktan itibaren kısırlaştırma yapılması gerektiğini düşünen veteriner hekimler olduğu gibi, 6 ay için çok erken 1 yaşından önce kısırlaştırma yapılmamalı diyenler de var. bu 2.kısım özellikle erkek kedilerin sonradan üriner problem yaşamaması için bunu savunduklarını söylüyorlar. erkek kedilerin testistleri doğduklarında karın içinde bulunuyor ve zamanla bu testisler dış ortama çıkıyor. veteriner hekimler erkek kedilerin kısırlaştırma kararını verirken özellikle kilosuna bakıyorlar ve testislerinin her ikisinin de karın içinden dış ortama çıkıp çıkmadıklarını muayene ediyorlar. eğer testisler karın içindeyse yapılacak kısırlaştırma ameliyatı eksik olur çünkü.
yukarıda bir arkadaşın dediği gibi erkek kedilerin dişilere göre kısırlaştırma ameliyatları daha kolay, dolayısıyla da fiyatı daha uygun. ben 2020 ocak, şubat gibi kısırlaştırdım. ama 2019 fiyatı aldılar ve 450tlydi. 2020 fiyatı değişmiştir. aralıktan sonra da yine değişecektir.

Pisikedi
Pisikedi

245

Teşekkür ederim sağolun

eozgeu
eozgeu

1175

Kediler genelde 6-7 aylik arasi kizginliga girdigi icin o zamanlar kisirlastirilmasi denir bazen daha erken girenlerde oluyor ama benim veterinerim idrar sistemleri 1 yasina kadar gelismeye devam ettigi icin 1 yasina kadar bekleyebilirsek beklememiz gerektigini soyledi. Kedim de 1 yasinda anca kizginliga girdi sağolsun o da yardimci oldu bize ve kisirlastirdik. Erkek kedim 2 hafta once 400liraya kisirlastirdik.

Ayselgns
Ayselgns

113116

Tam bir yaşında kısırlaştırma yapıldı.4 sene önce 1000 lira ödeme yapmıştım. Kedim dişi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 601 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR