Kedim Tülleri Yırtıyor? Ne Yapmam Lazım?!!

ardazeybel16
ardazeybel16

2991 Puan

Arkadaşlar kedim tülleri ısırıyor koparıyor. Evdekiler çok şikayetçi 3 4 kere tül değiştirdik. (Tırmalamıyor) ısırıp koparıyor. Ne yapmam lazım?

11 CEVAP

MOzzie
MOzzie

313

Şimdiye kadar benimkinde 3 yol ile yaradı: Hayır! Komutu, kolonya döküp tiksindirmek, bi de o şeye dokunmaması için engel koymak:poşete sarmak, madalla yukarı tutturmak, kaldırmak gibi. Bir ayda falan o şeyi unutuyor ve ve koyduğunuz engeli kalırsanız daha istemediğiniz o davranışı göstermiyor. Tabi başka bir vakit yine aynı şeyi alışkanlık edinebilir, ne işe yaradıysa sizde aynı şeyi yine yapın o vakit.

3-4 tül değiştirene kadar hayır keilmesini öğretmeniz gerekirdi. böyle birşey yapmaya başlayınca kediye temas etmeden sadece hayır diye bağırın (çok değil) ve elinizle başka bir tarafı veya yeri gösterin. birçok denemeden sonra anlayacaktır.

mrvargc
mrvargc

801

Uzaklastirici spreyler var ben kullanmadim bilmiyorum ama bazi kullanicilar baya memnun. Ben eger bi yere girmesini yada tirmalamasini istemiyosam kolonya kullaniyorum. Hoslarina gitmiyo bu koku ama malesef kolonyaninda ucucu ozelligi var.

altanburak
altanburak

579

Uzaklaştırı spreyler işe yarayabilir belki her kedide işe yaramıyor benim kedim tam tersine daha azimle yırtıyor

mervevehubble
mervevehubble

4902

ilk 3 aya kadar bizimki de öyleydi o yüzden perdeleri mandallamıştım 1 ay sonra unuttu sanırım ki artık yapmıyor

dtaylan03
dtaylan03

108367

Eğer kediniz yavru ise normal, biz de iki ayrı tül feda ettik küçüklüklerinde. Ancak şu anda kesinlikle o türlü bir zarar ziyan vermiyor herhangi bir eşyaya. Ancak hayır'ı mutlaka öğretmelisiniz, yapsa da sizi kollayarak yapar en azından :)

Ebru3755
Ebru3755

94

Tülleri tırmalamaya başladığında kucağınıza alıp tırmalama halatları oluyor ondan alıp oraya bırakın tırnaklarınızla gösterin tırmalaması gerektiğini düzelecektir

Ozge00
Ozge00

131723

Ben ilk geldiği zaman tulle oynadığını farkedince hemen aldim tirmalama tahtasına götürdüm. Onu ilk basta yapmanız lazimdi aslında, buyuk ihtimalle alışkanlık edinmiş suan onu.
Ben sevmediği kokulari sürdüm, kolonya, portakal, sirke vs kokularından hoslanmiyor. Kokuyu alınca yaklaşmıyor. Zamanla büyüdü zaten şimdi hiç dokunmuyor bile.

Ozge00
Ozge00

131723

Tamam yine dediğimizi yapabilirsiniz, bir fark yok.
Ayrıca cok kaba bir üslup, ben sizin yazdığınız okuduktan sonra kim ne demiş diye de okudum dolayısı ile karışmış olabilir.
Sevmedigi Koku işe yarar, bizde öyle kurtulduk.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

sert bir tonla hayır diyip burnuna hafifçe vurun-dokunun- ve perdeyi o gidene kadar uzaklaştırın yukarı kaldırın
kedilerin yırtamadığı bi tip kumaş vardı ondan yaptırabilirsiniz perdeyi

yesimcakmakk
yesimcakmakk

5181

ben tülümün parçalandığını 15 gün sonra gördüm geceleri biz uyurken tüle saldırıyormuş fark etmedik gündüz hayır diyip eline top verince uzak duruyordu ancak gece kedim çok hiperaktif gece 4 de uyanıyor ve bizi de uyandırıyor şuan 8 -9 aylık tüllerden uzak tutmak için çok geç kaldım ama bu yöntemleri şimdi yapsam acaba bir gelişme olur mu birde aşırı inatçı bir kedi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9628 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR