Veteriner İhmalkarlığı Mı?

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125 Puan

Merhabalar, dün 4.5 aylık kedimin patisini cam kesti -çıkması imkansız olan yere çıkıp vazo devirmiş..- acil veteriner kliniğine götürdüm, röntgeni vs. çekildi, kesilen yer yumuşak olduğu için dikiş tutmayacağını söyleyip bandajla sarıldı. Olay bundan sonra başlıyor eve geldikten 1-2 saat sonra halsizlik, iştahsızlık başladı, hemen arkasından ağzından salya akıtmaya başladı, ağzının içi vs. salya doluydu. Gece olduğu için açık bir klinik yoktu bu sabahı bekledim, götürdüm tekrar ve bağışıklığının düştüğünü söylediler, kediye dilinin çevresi yara olduğu bu yüzden yemek yiyemediği için ağrı kesici iğne, patisi için antibiyotik ve ağzı için kortizon iğne uygulandı. Ayrıca bağışıklığının toplanması için serum takıldı. Sizce bu üç aşının+bir serumun birden yapılması doğru bir hareket miydi? O an baya üzüntü içinde olduğumdan mantıklı düşünemedim, sorduğumda herhangi bir sorun olmayacağını söyledi veteriner hekim ama aklıma takıldı baya.

4 CEVAP

emre3674
emre3674

823

geçmiş olsun bizede ders olsun bazen cam bardakları tezgah üstüne yada masada bırakıyorum evden çıkıyoruz yada yatıyoruz bu canlar yaramazlık yaparken kırıp zarar verebiliyor kendilerine

damlan
damlan

530

İstanbulda ikamet ediyorsanız Ada veterinerlik Evrim Egeden e götürmenizi öneririm.Yeri Etiler'de.
Bende bir çok kez veterinerin çözemediklerini hep orda çözebildim.Birde Etilerde Animalia var.Oranın hekimleride çok iyidir.Muhtemelen ağzı cam kırığından yara oldu ,patisine geldiyse orayıda yalayınca ağzına zarar vermiştir.

Merve203
Merve203

2589

Bahsettiginiz ignelerden ayni anda benim kedime de yapildi bir sorun yasamadik. Sekiz aylikti yapildiginda. Hatta sormustum fazla degil mi diye. Veteriner hekim hayir demisti

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

++++ Fakülte dahil bir çok yer ile görüştüm, yapılan dozlar vs. normal dedi hepsi. Ağzında ise bağışıklığı düştüğü için yaralar oluşmuş, bu sebepten dolayı salya akıtıyor. Serumdan sonra az biraz yaş mama yedi, salya akıtması da azaldı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 382 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR