Felix'te Üç Haftadır Bölgesel Kelleşme Başladı

felixus
felixus

788 Puan

Herkese merhaba,
Felix 4 yaşında kısırlaştırılmış bir dişi tuxedo kedi.


Kızım yaklaşık iki üç haftadır bölgesel ciddi bir tüy dökülmesi başladı ve artık kelleşme diyebileceğim bir duruma geldi. Veterineri mantar kontrolü yaptı, mantar yok ve aşısı da geçen hafta yapıldı. iç dış parazit aşısı da iki hafta önce yapıldı. Sürekli kaşınıyor ve kendini yalıyor ama kızarıklık, iltihap, yara, yağlanma vs gibi bir durum yok. Düzeninde de değişiklik yok aslında.


Yalnızca üç hafta kadar önce evden kaçtı ve bizi çok korkuttu çünkü evden hiç çıkmaz, bu şikayetlerimiz de kaçtığından beri başladı. Kaçmasını takip eden iki gün evde değildim kendisi yalnız kaldı. Tahminim kaçmasının korkusu ve yalnız kalması ile böyle bir reaksiyon üretti çünkü Mart ayından beri sürekli evdeyim ve hep birlikteyiz. Veteriner de bir çözüm bulamadı, farklı bir veteriner denemeyi düşünüyorum.


Daha önce bu durumu yaşayan arkadaşlar var mıdır? Ne önerirsiniz çok endişeliyim çünkü,

4 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Kedilerdeki bölgesel tüy dökülmelerinin oldukça fazla sebebi olabiliyor; stres, bağışıklık sistemindeki bozukluklar, parazitler, alerjik reaksiyonlar, enfeksiyonlar, hormonal dengesizlikler, kanser gibi.
Tam teşhisi koyacak olan veteriner hekimin olacağını unutmayalım. Burada maalesef net bir yorumda bulunamayız, en kısa zamanda başka bir hekime gösterin bence.

Serkansert
Serkansert

68

Aynı sorun bizde de vardı. Farklı yerlerinde çapı 1 cm den küçük pürüzsüz döküntüsüz kellikler mevcuttu. Birkaç veteriner mantar kimisi de alerji dedi. Mantar pomadı ve kristalin kullandık yeni tüy çıkmadı. En son üniversitede bunun yaz aylarında yüksek proteinli beslenmeye bağladılar. Çok ihtimal vermesem de gerçekten bir süre yaş mamayı kesip kuru mamada da gramajı düşürüp beslendiğinde kaşıntı da azaldı, kellik bölgeleri de küçüldü

Siyammm
Siyammm

120334

Bolgeselse mantar veya alerji olabilir. Mantar olabilme ihtimaline karşı sirke kullanın mantar sizede geçebilir

felixus
felixus

788

Merhaba herkese yanıtları için çok teşekkür ederim. 3 farklı veterinere gösterdim mantar taraması da yapıldı mantar çıkmadı, 2. bir doz mantar aşısı vurmayı önerdiler ama yüksek ihtimal alerjidir sebebi dediler.


Hills'in z/d alerji mamasını ve biotinli bir macun kullanmamızı söyledi son veteriner. Yaş mama vermiyorum, kuruda da gramajı düşüreceğim. Umarım mevsimseldir ve geçer alerjisi. Çünkü kelleşme bölgeleri çok arttı bir haftada. Bu mamayı kullanan var mı daha önce?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 365 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR