Çaresiz Yavru Kedi

ayays
ayays

1031 Puan

Arkadaşlar merhaba,
Bu görselde bulunan kedinin annesini 2 senedir besliyorum. Anne yavrularını evimin kapısına taşımış. Dün anneyi severken kısırlaştırma ameliyatı olduğunu gördüm. Bugün de komşum söyledi, bir yavrusunu ve anneyi sahiplenmek için alıp gitmişler maalesef. Bu yavrucak böyle kaldı. Sabaha karşı kapımı tırmalıyor diye uyanınca fark ettim durumu. Ne yazık ki alan kişiyi bulamadım, yavruyu ayırmış oldular.
Bu çocuk kuru mama yiyor, kitten mama denedim. Yaş mama da yiyor. Anne yardımı ile yapıyor mudur tuvaletini bilmiyorum.


Sorum şu.
Çok işlek yerdeyim, annesiz bu kedi helak olur. Evime aldım, anneyi bulamaz isem alan kişiyi daha doğrusu. Evimin diğer bir üyesi olacak. Vicdanım el vermez.
Bu kedi annesiz tuvalet yapacak eriskinlikte mi sizce?
Yarın için doktordan randevu aldım ama sormak istedim. Genel kontrole götürücem.


İkincisi yavru ne kadarlıktır, doğum zamanı anne kayboldu, tam bilgim yok.


Ben dekiler kocaman... Unutmuşum yavru kedi bakımını. Bir de garip olan şu, bir dişi bir erkek kısır iki yavrum var evde, ikisi de hiç tislamadi. Normalde tislamasi gerekmez miydi, koklayıp uyumaya devam ettiler.


9 CEVAP

ayays
ayays

1031

Yeniden merhaba.


ND kitten mama almıştım ona özel, baya baya yiyor. Sanırım çok aç kalmış, iştahı pek boldu. Yoğurt verdim biraz, bayılarak yedi. Yani kuru mamaya geçmiş olduk :)


Öte yandan bugün ilk mamadan sonra kuma götürdüm, eşeleme gösterdim hemen iki tuvaletini de yaptı ve gece tek başına kumu bulup çişini yaptı tekrar.


Sanırım o zaten her şeyi kavramış. Bana düşen bir tek yarın doktor kontrolüne götürüp muayene ve aşılama takvimi oluşturmak...
Bakalım hayırlısı :)

Cisiiil
Cisiiil

4508

Merhaba bu yavrucak 1.5 aylık kadar 8 tane yavru besledim oradan biliyorum. İlk önce kuma koyun ve ön patileriyle kumu eşelettirin kumu yemeye calısabilir ama çok normal hiç sorunu yok. Benim 8 yavrumda kum yedi. Ama kuma yapmazsa inatla bir pamuğu hafiften ılık suyla ıslatıp poposunu ovun kumun üzerinde olsun çisi bitene kadar aynı şeyi tekrarlayın. Ama kuma yapacaktır o eseleme hareketi çok iyi oluyor.

Siyammm
Siyammm

120334

Böyle insanlar görünce seviniyorum

elif8790
elif8790

2878

Allah sizden razi olsun ,hayırlı olsun yeni yavrunuz. Siz onu tehlikeden korudunuz,Rabbim de sizi korusun ♥️

elif8790
elif8790

2878

6 ya da 7 haftalık anca bu yavru

sforselin
sforselin

119776

Şanssız bir kedi zannetmiştim başta ama öyle değilmiş. Abisi ablası da kabul etmiş hemen zaten.
Tipinden anlayamayız tam olarak yaşını. Küçük kalmış ya da yaşıtlarından iri bi kedi olabilir. Hekim dişlerinden anlayıp gerçek yaşına çok yakın bir şeyler söyleyecektir. Ama kum konusunda sorun yaşayacağınız bi yaşta olduğunu düşünmüyorum.
Yakın zamanda bunun gibi bi kızı fazla gelişmiş birine dönüştürdüğü için kedi sütü tavsiye edeyim. Bağışıklığı için de iyi oluyor gibi. Kuru mamasının yanında ek olarak verebilirsiniz. Son olarak iç parazit tedavisine dikkat edin. Sokaktan gelen kedilerde oluyor zaten. Tek ilaçla tamamen bitmeyebiliyor, tekrarlanması gerekebilir.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Çok iyi yapmışsınız. İki üç aylık gibi duruyor kedi. Tuvalet konusunda da kumu gösterin içgüdüsel olarak yapar zaten

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Poposunu oamukla islatarak tuvaletini yapmasi a yardimci olmalisiniz.1.5 aylik en fazla kendi kendine kabiz olabilir yapamayabilir

Hayırlı olsun yeni kediniz, keşke benim kedim de kabul etse böyle :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 412 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR